Ga naar hoofdinhoud

Britse verffabrikanten negatiever over Brexit


Verffabrikanten die lid zijn van de British Coating Federation zijn eerder bezorgd dan blij met de afscheiding van het Verenigd Koninkrijk van de Europese Gemeenschap. Dat blijkt uit een onderzoek van de BCF onder haar leden.De uitkomst is opmerkelijk, omdat vlak na het Britse referendum de verenigde coatingfabrikanten in een verklaring vooral de voordelen benadrukten.

Uit het onderzoek onder de leden blijkt nu dat 10 procent zelfs overweegt de operatie naar het Europese vasteland te verplaatsen als de gevolgen van de Brexit tegenvallen. De mogelijkheid om in de Britse wetgeving anders om te gaan met voorschriften voor verf, zoals de VOS-voorschriften en de REACH-regels wordt minder toegejuichd dan eerst. Slechts 35 procent van de fabrikanten verwacht daar voordelen van.

Bedenkingen hebben de fabrikanten, waarvan 86 procent aangaf dat handel met Europa belangrijk is voor hun bedrijf, vooral ten aanzien van belemmeringen die ze zouden kunnen gaan ondervinden bij het importeren van grondstoffen en het exporteren van verf.

Eén reactie op “Britse verffabrikanten negatiever over Brexit

  • Gregor

    Het valt mij op dat de schildersvakkrant steeds meer gevuld wordt met nieuws over leveranciers. Een soort permanente komkommertijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


TNO onderzoekt impact van zwart geschilderde wiek

Publieksprijs NSVP stevent af op fotofinish

FD Gazelle Award voor Mavro International

Marlies van Wijhe gaat de VVVF voorzitten

Kors viert jubileum met open dag


Naar archief >