Haast voor wie wil deelnemen aan Salon 2018 • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Haast voor wie wil deelnemen aan Salon 2018


Salon 2018 wordt van 3 tot en met 6 mei gehouden in Leeuwarden. Een internationaal treffen van decoratie- en kunstschilders. Nieuwe deelnemers moeten zich voor 1 januari 2018 met een werk melden bij de organisatie.

Jaarlijks treffen ’s werelds beste decoratie- en kunstschilders elkaar onder de noemer ‘Salon’. In mei 2018 gebeurt dat in Friesland. In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 hebben decoratie- en kunstschilders Randolph Algera en Gabriëlle Westra dit kunstcollectief naar de Friese hoofdstad weten te halen. “Het wordt een unieke happening”, belooft Algera, “waar de scheidslijn tussen decoratief vakmanschap en kunst regelmatig vervaagt.”

Kunst- en decoratieschilders Randolph Algera en Gabriëlle Westra halen de Salon 2018 naar Leeuwarden. Ze poseren bij een gezamenlijk werk, gemaakt tijdens de Salon 2017 in New York waar het thema Art Deco was. Foto: Niels de Vries

Algera en Westra zijn zichtbaar trots dat ze Salon 2018 van 3 tot en met 6 mei naar Friesland hebben weten te halen. Wie de locaties van de afgelopen jaren ziet, begrijpt waarom. Na exposities en demonstraties in Seattle, Tokyo, Sint Petersburg en New York strijkt het kunstcollectief niet neer – zoals eerder gepland – in Parijs of Shanghai, maar in Leeuwarden.

Actieve schilders

“Dat vind ik ook wel weer mooi”, stelt Algera. “Buitenlanders verwachten, als ze naar Nederland gaan, in Amsterdam terecht te komen. Wij willen echter verbinden met het platteland, de weidsheid van het noorden. Daarnaast willen we een breed publiek kennis laten maken met de decoratieve kunstschilderwereld. We gaan voor circa 4.000 bezoekers. Kunstminnend Nederland, maar we hopen ook veel actieve schilders te mogen begroeten. De Salon is een eyeopener als het gaat om het gebruik van verf als decoratiemiddel.”

Gedurende vier dagen is schouwburg De Harmonie, aan het Ruiterskwartier 4 in Leeuwarden, het epicentrum van de mondiale decoratieschilderkunst. Daar vinden zowel de exposities, lezingen, workshops als de demonstraties plaats die door het publiek kunnen worden bijgewoond.

Insturen werk

Er is plek voor actieve deelnemers die nog geen deel uitmaken van de Salon-familie, maar die moeten wel passen binnen de ‘spirit’ van de Salon en ook een bepaald niveau hebben, legt Algera uit. Voorwaarde voor deelname is het insturen van een werk, dat een ode is aan Alma Tadema. Algera: “Waarom? Omdat we het niveau hoog willen houden en ook omdat we vernieuwing zoeken.”

Als het werk door de ballotagecommissie is goedgekeurd, mag men als aspirant-lid actief deelnemen aan de Salon. Dit wordt omgezet in een definitief lidmaatschap als de participatie bij de demonstraties ook als voldoende is beoordeeld. Deelname kost €350. Inschrijving voor Salon 2018 is mogelijk tot 1 februari, maar nieuwe deelnemers moeten voor 1 januari hun werk hebben ingestuurd.

Alle informatie is te vinden op www.salonleeuwarden2018.com en www.salonforever.se

Hotels

Er wordt gerekend op ongeveer 4.000 bezoekers en circa 80 tot 100 deelnemers uit ongeveer 22 verschillende landen. Hiervoor zijn door de organisatoren tot 1 februari 100 kamers gereserveerd in het Oranje Hotel en Hotel Post-Plaza in Leeuwarden. Voor deelnemers met een smallere beurs zijn er ook mogelijkheden om te overnachten in het hostel dat is gevestigd in de voormalige gevangenis ‘De Blokhuispoort’ in Leeuwarden.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

SchildersVAKTV start wedstrijd voor schilders

Coating om nachtkijkers te bedriegen

Olie- en verfmaker met pensioen

Samenwerking Infinity Repair en Repair Care

Ondernemer centraal in Week van de RI&E


Naar archief >
.