Ga naar hoofdinhoud

Brabants schildersbedrijf Wouters stopt ermee


Geen opvolgers en dus sluiten ze de deuren: Anny en Dré Wouters stoppen met hun schildersbedrijf in het Brabantse Reusel.

Foto: Google Street View

‘Mijn vader Cees Wouters begon net zoals veel tijdgenoten in de sigarenindustrie, maar switchte in 1939 al naar het schildersvak’, blikt Dré terug in het Eindhovens Dagblad. ‘Hij ging op de fiets en later op de bakfiets de klanten af en verkocht aanvankelijk alles waar maar iets aan te verdienen was vanuit zijn winkel. Het was de periode tijdens en na de oorlog. Pas daarna kon er als schilder weer wat verdiend en opgebouwd worden.’

Dré trad in 1970 toe tot de zaak, waarvan hij vanaf 1980 samen met Anny het gezicht was. De twee hadden een grote liefde voor het ambacht, maar genoten misschien nog wel meer van klantcontact en het geven van advies. Dat werd gewaardeerd, getuige de vele kaarten, bloemen, telefoontjes en persoonlijke bezoeken die het echtpaar ontving. Het inspireerde het ED tot de veelzeggende kop: Schildersbedrijf Wouters in Reusel was altijd meer dan een pot verf.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Studiedag Circulair Bouwen

Relatief veel zzp’ers gestopt in eerste half jaar

Gouden tijden voor beunhazen door tekorten in bouw

Hoe-vaak-moet-ik-schilderen module van Anker stuy

Flexibelere aflossingsregeling coronabelastingschuld


Naar archief >