Boels krijgt Europese lening van 50 miljoen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Boels krijgt Europese lening van 50 miljoen


De Europese Investeringsbank (EIB) en Boels Rental hebben in Sittard een leningsovereenkomst van 50 miljoen euro ondertekend. De financiering wordt door het bedrijf gebruikt om nieuwe voertuigen, machines en aanverwante apparatuur aan te kopen voor haar verhuur- en leasingactiviteiten.

Door een grotere beschikbaarheid van de benodigde apparaten steunt Boels (verhuurbedrijf voor machines, gereedschappen e.a.) een circulair bedrijfsmodel, waarbij deze apparatuur niet meer wordt aangekocht, maar wordt geleased of gehuurd. Hierdoor worden machines efficiënter gebruikt en verminderen de vervuiling door CO2-uitstoot en het aantal afgeschreven machines, aldus het bedrijf.

De EIB-lening aan het project valt onder het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), de hoofdpijler van het Investeringsplan voor Europa, ook wel het Junckerplan genoemd.

“Een steentje bijdragen aan het klimaat kan op heel veel manieren”, stelt EIB vice-president Emma Navarro. “Boels is daarbij een goed voorbeeld doordat het bouwgeralteerde bedrijven, maar ook particulieren, in staat stelt topwerk te leveren, zonder dat gespecialiseerde machines moeten worden aangeschaft. Het gebruik door verschillende partijen van dezelfde apparaten maakt een groot verschil in uitstoot en afval, dat vinden wij belangrijk voor het milieu en steunen we graag.”


“Het huidige consumptiemodel put de natuurlijke hulpbronnen in een hoog tempo uit. Het circulaire bedrijfsmodel wordt dan ook steeds meer gezien als één van de oplossingen voor het aanpakken van schaarste aan hulpbronnen en klimaatverandering”, licht CEO Pierre Boels van Boels Rental toe.

De Europese Investeringsbank is de instelling van de Europese Unie voor langlopende leningen; haar aandelen zijn in handen van de lidstaten. De EIB stelt langlopende financieringen beschikbaar voor gedegen investeringen die bijdragen aan de beleidsdoelstellingen van de EU. Vorig jaar verstrekte de EIB zo’n 2 miljard euro voor projecten in Nederland.


Boels werd in 1977 opgericht en is uitgegroeid tot een van de voornaamste verhuurbedrijven voor machines, gereedschappen en catering- en event-uitrustingen. Boels heeft meer dan 400 filialen in Europa en inmiddels meer dan 4.000 medewerkers. Onder andere de schildersbranche behoort tot de doelgroepen van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Savantis presenteert ‘gratis’ opleidingsaanbod

Subsidie op isolatieglas mogelijk, aan lijst wordt gewerkt

Nieuwe subsidie voor leerwerkbedrijven

Subsidie voor nieuwe machine Glas Ockels

Subsidie praktijkleren blijft bestaan


Naar archief >