Boelens Glas failliet • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Boelens Glas failliet


Glasgroothandel Boelens Glas, met vestigingen in Leeuwarden en Groningen, is failliet. Het faillissement is deze week door de rechtbank in Leeuwarden uitgesproken, zo meldt het Friesch Dagblad.

Glasgroothandel Boelens Glas, met vestigingen in Leeuwarden en Groningen, is failliet. Het faillissement is deze week door de rechtbank in Leeuwarden uitgesproken, zo meldt het Friesch Dagblad. 

De sterk teruglopende omzet is volgens collega Romana Bremer van curator Raymond Gustenhoven de belangrijkste oorzaak, zo meldt zij in het Friesch Dagblad. "De economisch moeizame tijden spelen een belangrijke rol", zegt ze. Bij het bedrijf werken ongeveer dertig mensen. Ruim tweederde was werkzaam op de vestiging in Leeuwarden. De anderen werkten via de locatie in Groningen.

Twee jaar geleden nam het bedrijf branchegenoot Flevo Glashandel in Dronten nog over en werd samengewerkt met Van der Geest schildersspecialisten in Leeuwarden. De werkzaamheden vanuit Dronten waren al verplaatst naar Leeuwarden. Het bedrijf bestaat sinds 1913. De schuldenlast van het bedrijf is nog niet bekend. "De komende dagen verwachten we daar meer duidelijkheid over te krijgen."

Wellicht dat een de activiteiten of een deel daarvan door kunnen gaan. "Er is al interesse voor overname", zegt Bremer. "Om hoeveel partijen het gaat, kunnen we nog niet zeggen. Ook over een eventuele overname verwachten we de komende tijd meer duidelijkheid te krijgen."

Bron: Friesch Dagblad


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Van Wijk Verf gaat in Elma doen

Glas Award voor Depot Boijmans van Beuningen

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

CAO-onderhandelingen gestart tussen OHNL, LBV, FNV en CNV

SchildersVAKTV: Erik Winkler in de schilderswerkplaats


Naar archief >