Belgische verfovername • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Belgische verfovername


DL Chemicals, producent van lijmen en kitten in Waregem, België, neemt het eveneens Belgische Libert Paints over. Tot de boedel behoort een gloednieuwe verffabriek in het havengebied van Gent.

De betrekkelijk kleine verffabrikant Libert Paints is in Nederland misschien nog wel het meest bekend van de Flamant-woonwinkels. Daarvoor maakte het alle verven onder het Flamant-merk, waaronder de kenmerkende doodmatte meubelverven.

Maar het assortiment van Libert Paints, ook ooit opgericht in gent, is veel breder, het richt zich ook op industriële toepassingen, vloercoatings, gevelcoatings en coatings voor de voedingsmiddelenindustrie. Libert Paints participeerde ook in Oxyplast, een poedercoatingfabrikant, maar die werd al een paar jaar geleden van de hand gedaan.

DL Chemicals onthult niet wat de reden van de overname is, het Waregemse bedrijf begin ooit vorige eeuw zelf als verffabrikant maar legt zich al decennia op de productie van kitten en lijmen toe. De processen zijn vergelijkbaar en de verkoopkanalen vullen elkaar mooi aan, vinden ze bij DL Chemicals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


De Verf Grossier Zwolle nu van Sikkens

Verftestapparatenfabrikant TQC overgenomen

Habeco meldt zich in Deventer

Scheuten Projects neemt Okalux over


Naar archief >