BASF verkoopt pigmentenactiviteiten • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

BASF verkoopt pigmentenactiviteiten


BASF en het fijnchemische bedrijf DIC hebben een akkoord bereikt over de overname van BASF’s wereldwijde pigmentenactiviteiten. De aankoopprijs is € 1,15 miljard.

BASF ontwikkelt, produceert en commercialiseert een uitgebreide selectie aan grondstoffen voor verf- en coatingformuleringen die worden gebruikt in onder andere de bouw en industrie. DIC is een Japans bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van pigmenten, inkten, polymeren, speciale kunststoffen e.a.

Het bedrijf met hoofdkantoor in Tokio werd opgericht in 1908, is actief in meer dan 60 landen en genereerde in 2018 een omzet van ongeveer 800 miljard yen. Dit komt overeen met ongeveer € 6,8 miljard. Onder de slogan “Color & Comfort” is DIC actief in drie segmenten: Packaging & Graphics, Functional Products en Color & Display. Color & Display bevat een portfolio met pigmenten.

De transactie met chemieconcern BASF zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 worden afgerond. De afstoting is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

“We hebben ons doel bereikt om een eigenaar te vinden die pigmenten als een strategische activiteit beschouwt,” zegt Dr. Markus Kamieth, lid van de Raad van Bestuur van BASF SE, verantwoordelijk voor het segment Industrial Solutions. “DIC streeft ambitieuze groeiplannen na en heeft aangekondigd het bedrijf de komende jaren verder te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat de pigmentenactiviteit haar volledige potentieel binnen DIC zal kunnen ontplooien.”

Voor Dr. Alexander Haunschild, Senior Vice President en Managing Director bij BASF’s pigmentgerichte dochteronderneming BASF Colors & Effects, is de overeenkomst een kans om het groeipad dat in 2016 is gestart, voort te zetten: “We zien DIC als een eigenaar die bereid is te investeren, toegewijd aan innovaties en geïnteresseerd in het succes van de onderneming op langere termijn.”

Myron Petruch, DIC Executive Officer en Chief Executive Officer van DIC’s groepsmaatschappij die actief is op de markt voor pigmenten, Sun Chemical, voegt eraan toe: “Als een langdurige zakenpartner van BASF waarderen we de expertise en betrokkenheid van de BASF-medewerkers in de pigmentensector. Door onze activiteiten te combineren, bevestigt DIC / Sun de ambitie om een van de meest innovatieve pigmentleveranciers ter wereld te zijn. ”

BASF’s pigmentenactiviteiten telt wereldwijd zo’n 2.600 medewerkers en genereerde in 2018 een omzet van ongeveer € 1 miljard. In Nederland werken er 59 personen in de pigmentactiviteit op de BASF-vestiging in Maastricht.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Directeur WorldSkills International overleden

Uitblinken op millimeterniveau

SchildersVAKTV | Alle Skills-kandidaten op een rij

Veilig werken met chroom-6 krijgt keurmerk

SchildersVAKTV | Nieuwe opleiding zij-instromers


Naar archief >