Ga naar hoofdinhoud

Basf neemt aandeel in Greenport Venlo


Basf roert zich nadrukkelijker op de Nederlandse markt. Het Duitse chemieconcern treedt toe als aandeelhouder van Brightland Campus Greenport Venlo, schrijft het Financieele Dagblad. Basf neemt een belang van 33 procent en wordt daarmee de derde aandeelhouder in het project.

De twee Nederlandse aandeelhouders – Maastricht University en de provincie Limburg – richtten in 2017 de Venlose campus in agrifood op. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Voor Basf Vegetable Seeds, dochterbedrijf van de Duitse chemiegigant, is de deelneming in de Venlose campus van strategisch belang vanwege de innovaties en het onderzoek rondom gezonde en veilige voeding, ‘future farming’ (nieuwe duurzame teelttechnieken) en de bio-circulaire economie.

Basf is, naast zijn bekendheid in coatings, een van de grootste groentezaadbedrijven ter wereld en wil op de Venlose campus met andere partijen samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Op de Venlose campus trekken bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen samen op.

Bron: FD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


BASF stelt Holzenkamp aan als topvrouw

Akzo blijft leidend in Europa

DSM palmt Oostenrijks bedrijf in

AkzoNobel: gelijk van Ondernemingskamer (update)


Naar archief >