Anti-wildplasverf is blijvertje bij Vierdaagse • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Anti-wildplasverf is blijvertje bij Vierdaagse


Bezoekers van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten (13-19 juli) doen er verstandig aan hun behoefte in een openbaar toilet te doen. Net als bij de voorbije drie edities heeft de organisatie een heuse ‘peeback coating’ aangebracht op muren die geregeld ten prooi vallen aan wildplassers.

Zoals de naam al doet vermoeden: dit extra laagje transparante verf op de muur ‘plast terug’. Gevolg: je krijgt een nat pak van je eigen urine. De maatregel maakt deel uit van het ontmoedigingsbeleid voor wildplassers van de Vierdaagse-organisatie. Een succesvolle aanpak, noteerde dagblad De Gelderlander twee jaar geleden al.

Schildersvak.nl schreef begin 2016 over PeeBack Mineral van Orange Nanotech. Deze anti-urine nanocoating beschermt gevels van gebouwen en andere objecten tegen schade en stankoverlast door urine van wildplassers. Directeur Jan Dirks van Orange Nanotech stelde destijds dat wildplassen kan leiden tot ernstige stankoverlast. Ook zou urine, met de daarin opgeloste zouten en zuren, bouwwerken tot diep in de gevel kunnen aantasten.

‘Urine is bijzonder schadelijk voor poreuze stenen en andere oppervlakken. Ons transparante, ademende product maakt muren super hydrofoob. De watergedragen coating stoot vloeistoffen extreem af en beschermt het behandelde oppervlak minimaal drie jaar tegen schade door en stankoverlast van urine.’ De coating, een licht troebele vloeistof, kan door middel van (HVLP-)spuitapplicatie, kwast of roller worden aangebracht op minerale, niet-geschilderde ondergronden.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Geen Glasplein op Bouwbeurs 2021

Gehring in bestuur van SintLucas

Cursus Asset Management in de gebouwde omgeving

Schilderbeurt monumentale brug Hoorn

SchildersVAKTV | Schilderen en zeehondjes kijken


Naar archief >