Ga naar hoofdinhoud

Ambacht in Beeld Festival en symposium


De achtste editie van het Ambacht in Beeld Festival staat gepland op zaterdag 26 en zondag 27 september. Op 15 september wordt het voorafgegaan door het symposium ‘Ambacht en educatie’.

Of de organisatie zaterdag 26 en zondag 27 september het publiek in De Hallen in Amsterdam kan verwelkomen, hangt af van landelijke coronamaatregelen die dan gelden. Mocht het festival op die data geen doorgang kunnen vinden, dan staan zaterdag 14 en zondag 15 november als backup in de agenda.

Demonstraties en workshops

Ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen tijdens het Ambacht in Beeld Festival hun kennis en ervaring met een breed publiek. Er zijn demonstraties en toegankelijke workshops voor alle leeftijden en ook een aantal verdiepende masterclasses. Sommige ambachten schuren aan tegen het vakgebied van de (decoratie)schilder.

In het programma veel workshops met ambachten die nog niet eerder op het festival te zien waren, waaronder papier beschilderen volgens de Ebru-techniek uit Turkije.

Toegang tot De Hallen in Amsterdam is gratis. Tickets voor de workshops en masterclasses gaan in principe op dinsdag 1 september in de verkoop via www.ambachtinbeeldfestival.nl.

Symposium ‘Ambacht en educatie’

Voorafgaand aan het festival wordt in Pakhuis de Zwijger op dinsdagavond 15 september een symposium gehouden. Het thema: ‘Ambacht en educatie’.

Welke vormen van educatie zijn er voor het doorgeven van ambachtelijke vakkennis? Wat kunnen we leren van bijvoorbeeld de Japanse scholing? Hoe is het onderwijs in Nederland georganiseerd? Hoe leer je anno 2020 een ambacht?

Het aantal tickets is beperkt, maar de bijeenkomst zal ook via livestream te volgen zijn. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.ambachtinbeeldfestival.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | Kris Warger rapt zich kleurrijk uit de verf

SchildersVAKTV: Erik Winkler in de schilderswerkplaats

Schilders van Dolphijn pakken hotel aan (video)

Ambacht in Beeld: van airbrush tot calligraffiti

Voorselectie Schildersprijs staat nu online!


Naar archief >