AkzoNobel: 'meest duurzame fabriek' • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

AkzoNobel: ‘meest duurzame fabriek’


AkzoNobel heeft vandaag in het Engelse Ashington, naar eigen zeggen, ‘s werelds meest geavanceerde en duurzame verffabriek geopend.

De hightech fabriek heeft meer dan €100 miljoen gekost en is de grootste investering ooit voor AkzoNobels Decorative Paints-organisatie, meldt de verfproducent.

‘Dit is een belangrijke investering in het Verenigd Koninkrijk, een strategische markt voor ons, en een belangrijke mijlpaal voor AkzoNobel’, aldus CEO Thierry Vanlancker.

De fabriek wordt het nieuwe productiecentrum voor Dulux, AkzoNobels bekendste verfmerk en wereldwijd verkrijgbaar.

Het productieproces is water-, afval en energiebesparend en maakt gebruik van diverse hernieuwbare energiebronnen, waaronder biomassa en zonnecellen. Naar schatting is de CO2-voetafdruk per liter verf die geproduceerd wordt hierdoor 50% lager in vergelijking met de productiefaciliteiten die de fabriek vervangt.

De nieuwe fabriek heeft de capaciteit om de huidige productieniveaus van AkzoNobel in het Verenigd Koninkrijk (VK) te verdubbelen tot 200 miljoen liter per jaar. Dit is ongeveer genoeg verf om elke woonkamer, badkamer en keuken in het VK van kleur te voorzien, aldus het persbericht. Met een oppervlakte van 100.000 m2 heeft de fabriek ook de ruimte om verder te groeien en toekomstige groeiplannen te ondersteunen.

1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Brave Ground de kleur van 2021 volgens AkzoNobel

Jafri werkt aan grootste canvasdoek aller tijden

AkzoNobel geeft vijf innovaties een kans

Veveo en VVBHUSAN betreuren ‘scheiding’

Hogere winst AkzoNobel ondanks COVID-19


Naar archief >