AkzoNobel in C2C leercommunity • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

AkzoNobel in C2C leercommunity


Twee in de verfkolom actieve bedrijven, AkzoNobel en DSM, gaan samen met een aantal bedrijven uit andere sectoren hun kennis en ervaring op het gebied van Cradle to Cradle delen in een leercommunity.

Twee in de verfkolom actieve bedrijven, AkzoNobel en DSM, gaan samen met een aantal bedrijven uit andere sectoren hun kennis en ervaring op het gebied van Cradle to Cradle delen in een leercommunity.

Behalve AkzoNobel en DSM maken onder andere Ahrend (kantoorinrichting), Desso (vloerbedekking), LDM (halffabrikaat messing producten) Philips (elektronicaproducent voor consument en professional), Mosa (tegelproductie) en Van Gansewinkel (inzamelaar en verwerker van afvalstoffen) deel uit van de leercommunity.

De Cradle to Cradle (C2C) leercommunity is een initiatief van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en wordt ondersteund door SenterNovem. De community moet de implementatie van deze nieuwe manier van productontwikkeling en produceren waarin onder meer het sluiten van kringlopen centraal staat.

C2C in uitvoering

C2C is inmiddels de hype voorbij en heeft bewezen voordelen voor economie en milieu. Zowel de Nederlandse overheid als het bedrijfsleven zijn actief met het doorvoeren van C2C in beleid, bedrijfsvoering, productontwerp en productie. Het blijft echter een relatief nieuw ‘vakgebied'. Het Ministerie van VROM signaleert dat bedrijven C2C vaak wel willen implementeren, maar dat ze niet ieder voor zich het wiel willen uitvinden en het ook niet alleen kunnen.

Om in deze toenemende behoefte en vraag vanuit het bedrijfsleven te voorzien heeft het Ministerie van VROM SenterNovem de opdracht gegeven voor de oprichting van de C2C leercommunity. Deze leercommunity wordt verder ondersteund door Pierre Hupperts, expert op gebied van faciliteren van groepen en duurzaam ondernemen.

Samenwerking loont

Tijdens de startbijeenkomst van de leercommunity vonden deelnemende bedrijven steun en inspiratie bij elkaar. De bedrijven zien een duidelijke meerwaarde in deze samenwerking. Het geeft ze de kans om te leren van elkaars ‘kostbare' lessen. Ook de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven die ontstaat, wordt door deelnemers gewaardeerd. De Cradle to Cradle leercommunity is gestart met 17 bedrijven. De deelnemers komen uit verschillende sectoren en variëren qua omvang van 15 tot 65.000 medewerkers.

C2C-schema.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Van Wijk Verf gaat in Elma doen

Glas Award voor Depot Boijmans van Beuningen

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

CAO-onderhandelingen gestart tussen OHNL, LBV, FNV en CNV

SchildersVAKTV: Erik Winkler in de schilderswerkplaats


Naar archief >