AGC Glass wint Innovatie Award • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

AGC Glass wint Innovatie Award


AGC Glass Europe heeft de ‘Best Innovator Award Belgium 2009’ toegekend gekregen in de categorie grote ondernemingen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de internationale strategieconsulent A.T. Kearney en partners.

AGC Glass Europe heeft de ‘Best Innovator Award Belgium 2009' toegekend gekregen in de categorie grote ondernemingen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de internationale strategieconsulent A.T. Kearney en partners.

A.T. Kearney en partners bepaalt en beloont de onderneming met de beste innovatiecapaciteit en realisaties. De jury was bij AGC vooral vol lof over de huidige vernieuwingsdynamiek binnen het bedrijf. Alle personeelsleden werden opgeroepen om – ieder op zijn eigen niveau – een schakel in de vernieuwing te vormen via een participatief innovatieprogramma en een speciaal hiervoor ontwikkeld webplatform.

De kracht van die aanpak vertaalde zich in 2009 in een opmerkelijke vooruitgang, aldus de jury, die vernieuwingen aanhaalt op het vlak van:
• producten : de driedubbele beglazing Planibel Tri, de Glassiled RGB gevelbeglazing met geïntegreerde leds (wereldpremière), het extra-blank glas voor zonnetoepassingen (kreeg ook de Prijs voor Technologische Innovatie in Wallonië);
• het productieprocedé : de meest ecologische floatoven ter wereld dankzij de combinatie van zuurstofverbranding met de voorverwarming van de gassen, wat het energieverbruik en de uitstoot van CO2 met ongeveer 25 % terugdringt. Tevens een wereldpremière.

AGC

AGC Glass Europe produceert en verwerkt vlakglas voor de bouwsector (buitenbeglazing en binnenhuisinrichting), de auto-industrie, de solar-industrie en gespecialiseerde industriële sectoren. Het is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld, en is gevestigd in Brussel.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Van Wijk Verf gaat in Elma doen

Glas Award voor Depot Boijmans van Beuningen

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

CAO-onderhandelingen gestart tussen OHNL, LBV, FNV en CNV

SchildersVAKTV: Erik Winkler in de schilderswerkplaats


Naar archief >