Aantal zzp’ers gegroeid • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Aantal zzp’ers gegroeid


Het aantal zzp’ers in Nederland is de 1 miljoen gepasseerd, blijkt uit een economische analyse van ING. Ook het aandeel zzp-schilders in de bouw is gestegen.

In de bouw zijn algemeen weliswaar feitelijk minder zzp’ers werkzaam dan 5 jaar geleden, door een sterkere daling van het aantal werknemers in de bouw, is het aandeel zzp’ers aandeel in het totaal aantal bouwarbeiders toegenomen. Ook het feitelijk aantal schilders en metaalspuiters als onderdeel van het totaal aantal bouwmedewerkers ligt hoger dan 5 jaar geleden.

Het aantal zelfstandigen zonder personeel is de grens van 1 miljoen gepasseerd, aldus de cijfers van ING. Inmiddels werken meer dan 1 miljoen Nederlanders als zelfstandige zonder personeel (zzp). Dat zijn er zo’n 150.000 meer dan vijf jaar terug. Eén op de acht werkenden is nu zzp’er. Toch bestaat de standaard zzp’er niet: sommigen verkopen producten, anderen leveren diensten. Sommigen zijn hoogopgeleid, anderen laagopgeleid. Bovendien zijn ze werkzaam in veel verschillende sectoren en beroepen.

14% van de respondenten op de ING Vraag van Vandaag verwacht dat de nieuwe ontslagrechtregels juist voor flexwerkers negatief zullen uitpakken, zo blijkt uit de ING Vraag van Vandaag onder 46.000 respondenten per dag.

 

Bron : ING

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Een beter milieu begint met… olijfgroen

Schilder: krapteberoep of toch niet?

Digitaal platform voor ondernemers in problemen

Uitzendbrancheorganisaties pakken discriminatie aan

‘Geen tijd of geld werknemers voor scholing’    


Naar archief >