2014: 64 dodelijke hoogwerkerongevallen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

2014: 64 dodelijke hoogwerkerongevallen


Wereldwijd vonden in 2014 64 dodelijke ongevallen met hoogwerkers plaats. Dat is een lichte daling ten opzichte van 2013 toen 68 mensen verongelukten. Dit blijkt uit de ongevallenrapportagecijfers van Ipaf, een non-profitorganisatie die wereldwijd veilig en effectief gebruik van hoogwerkers ondersteunt.

De Ipaf-analyse wijst uit dat het vallen van hoogte en het omvallen van machines nog steeds de hoofdoorzaken zijn voor de dodelijke ongevallen.

De verzamelde ongevallengegevens biedt Ipaf de mogelijkheid de inhoud van trainingsprogramma’s te verbeteren, technische voorlichting te ontwikkelingen, zich op hoog-risicoberoepen of -activiteiten te richten en onderzoeksbevindingen te leveren om normen te beïnvloeden.

Alle fabrikanten, verhuurbedrijven, aannemers en gebruikers worden aangemoedigd om melding te maken van hun bekende ongevallen (niet alleen dodelijke en ernstige ongevallen) wereldwijd waar hoogwerkers en hefsteigers bij betrokken waren. Dit is mogelijk op www.ipaf.org/accident. Deze informatie wordt gebruikt om het werken in de hoogwerkerbranche veiliger te maken.

 

1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schilderen in een duiventil (video)

Adaptics test schilders thuis (en snel) op corona

APEX klaar voor herstel markt mobiele werkplatforms

SchildersVAKTV | ‘Wij zijn dé gebroeders’

SchildersVAKTV: Wijns schildert Limburgs kasteel


Naar archief >