Ga naar hoofdinhoud

Verhoog je rendement met je bedrijfsdata


Wist je dat bedrijven wereldwijd dagelijks ongeveer 2 triljoen bytes aan data genereren? Dat zijn enorme hoeveelheden informatie! Het is dan ook begrijpelijk dat veel bouwbedrijven moeite hebben om deze data op een slimme manier te benutten. Hoe haal je waardevolle informatie uit deze enorme berg data? Dat is waar business intelligence om de hoek komt kijken.

1. Start met datagedreven werken

Business intelligence is het volledige proces van het verzamelen, analyseren en visualiseren van data om nieuwe inzichten te verkrijgen. Het vormt het fundament voor datagedreven besluitvorming. Wil je weten uit welke bouwstenen dat fundament bestaat? Hier zijn 3 belangrijke elementen:

1. Centraliseer informatie uit bedrijfsprocessen in één totaaloplossing

Het begint met het verzamelen van gegevens uit primaire bedrijfsprocessen in één systeem, zoals een ERP-oplossing. Een ERP-oplossing helpt bij het digitaliseren van processen en bevat waardevolle operationele data. Van projectmanagement tot nazorg: de data uit deze processen vormen de basis voor datagedreven beslissingen.

2. Visualiseer data met een passende BI-oplossing

Hoewel ERP-oplossingen vaak standaardrapportages bieden, is het soms nodig om data uit andere systemen te combineren met data uit het ERP-systeem. Dan kan je niet zonder BI-tooling. Een goed voorbeeld is Microsoft Power BI. Dit is een gebruiksvriendelijk cloud-based business intelligence-platform dat naadloos integreert met andere Microsoft-oplossingen, zoals het ERP-pakket Business Central.

3. Kies voor een digitaliseringspartner die de taal van jouw branche spreekt

Veel bouwbedrijven hebben geïnvesteerd in het digitaliseren van bedrijfsprocessen, maar vinden het lastig om de verzamelde data om te zetten in waardevolle informatie. Soms is het moeilijk om data op de juiste manier te visualiseren of om data uit het ERP-pakket te combineren met data uit externe systemen. Schakel daarom de hulp in van een digitaliseringspartner die bekend is met de branche en oplossingen biedt die aansluiten bij de behoeften van de bouwsector.

Klaar voor datagedreven werken in de bouwsector?

Benieuwd welke digitale oplossingen jou kunnen helpen bij het omarmen van datagedreven werken? Meld je dan aan voor de 4PS webinar op donderdag 6 juli!

Laat je bijpraten door de experts van 4PS over:

  • Trends en ontwikkelingen rondom datagedreven werken in de bouwsector;
  • Het belang van een geïntegreerde totaaloplossing als fundament voor datagedreven werken;
  • Een Microsoft Power BI-platform speciaal ontworpen voor de bouwsector.

Deze rubriek is een samenwerking tussen Schildersvak.nl en fabrikanten. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met 4PS.


Potkwast 16: ‘Oprechte aandacht blijft het toverwoord’

Schildersbedrijf scoort met vierdaagse werkweek

Webinar terugkijken | Hoe boei en bind je medewerkers?

Webinar: hoe boei en bind je medewerkers?

Gratis houtbouw-webinars voor abonnees Eisma’s schildersmedia


Naar archief >