Ga naar hoofdinhoud

Speciale muurverf voor intensief gebruikte ruimtes


De Klimopschool in het Zeeuwse Middelburg wordt flink uitgebreid. Het bestaande gebouw krijgt er een nieuwbouwgedeelte bij. Om de gangen en lokalen voor lange tijd mooi te houden en te beschermen tegen stoten en vegen, maakte Schildersbedrijf Wilhelm gebruik van Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks.

Annelies van Berk hanteert de roller in de Klimopschool

Tekst: Koen Wieriks, foto’s: Diederik van der Laan

Wie zijn intrek neemt in een nieuw gebouw, houdt de muren en trappenhuizen het liefst zo mooi mogelijk. Zeker wanneer het een basisschool betreft, kan dit een uitdaging zijn. Een gebouw dat nog een lange tijd mee moet maar aan de andere kant ook te maken heeft met intensief gebruik. Vakschilder Huib Zandee van Wilhelm vertelt: “Het is nog best een uitdaging om een schoolgebouw van binnen langdurig mooi te houden. Een streep of stoot is snel gemaakt met rondrennende kinderen. Schoenen die ergens tegenaan botsen of een tas die een veeg maakt. Om de muren mooi te houden, vond ik de oplossing in Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks.”

Goede keuze

Zandee is geen groentje. Hij is al jaren actief in de schildersbranche. Toen de aanvraag voor de afwerking van het nieuwe schoolgebouw binnenkwam, wist hij wat te doen. “Er was een nadrukkelijk verzoek voor het gebruik van een tweecomponentenproduct. De reden hiervoor was dat de opdrachtgever graag een goed reinigbare afwerking wilde hebben. Door mijn goede contacten met de verfgrossier hoorde ik van een nieuw product: Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks. Een nieuwe één component muurverf die ideaal is voor intensief gebruikte ruimtes zoals scholen, kantoren en gangen.”                                                                                  

“Dit systeem is wat arbo-vriendelijker,” vertelt Zandee. “Doordat je nu geen componenten meer hoeft te mengen, ontstaan er ook geen chemische dampen. De kans op hoofdpijn wordt hiermee gereduceerd. Er wordt bij dit systeem uitgegaan van de zogenaamde Scuff Shield Technology tegen strepen en vegen. Je voelt duidelijk het verschil in de afwerking. Dankzij deze technologie is de eindlaag van de verf gladder dan andere muurverven, waardoor deze minder gevoelig is voor strepen en vegen van bijvoorbeeld schoenzolen. Het oppervlak is ook heel gemakkelijk om te reinigen. Daarnaast is de matte afwerking vanuit esthetisch oogpunt een absoluut voordeel.”

Vakmanschap

Zandee is inmiddels zeven jaar in dienst bij schilderbedrijf Wilhelm BV. Een regionaal begrip dat zich in de afgelopen 84 jaar is uitgegroeid tot een echte alleskunner. Zo pakt het bedrijf naast schilderwerk onder meer ook planmatig glaswerk, kozijn- en houtrottechnieken en totaalonderhoud op. Ook vakmanschap staat hoog in het vaandel. Zandee verduidelijkt: “De diversiteit die het vak met zich meebrengt geeft elke dag een uitdaging. Niet één dag is het zelfde. Als stukadoors- en schildersbedrijf starten wij op de scheiding van ruw- naar afbouw. Dat betekent dat je veel contact hebt met aannemers en klanten. Ik haal er voldoening uit om hen te adviseren over de toepassing van materialen. Zoals dat ook bij dit project gebeurd is. Je hoopt dan dat je de producteigenschappen ook terugziet na gebruik. Hier heeft de keuze voor Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks goed uitgepakt.”

Bij goed vakmanschap hoort volgens Zandee ook het overdragen van kennis. “Wij investeren volop in kennisoverdracht. Wilhelm BV biedt aanstormende talenten de kans om het vak goed te leren. Ook op het gebied van scholing nemen we onze verantwoordelijkheid. Via het techniekhuis en opleidingen spannen we ons in om jonge talenten te boeien en binden voor de toekomst. Overigens zijn wij In 2013 verkozen tot leerbedrijf van het jaar. Een mooie erkenning voor onze visie.”

Schilder Huib Zandee

Goede samenwerking

Met gepaste trots loopt Zandee door de gangen. De hagelwitte muren geven het schoolgebouw een fris en opgeruimd karakter. Zandee over het eindresultaat: “Hier loopt een trots man. Ik kan wel zeggen dat wij van oudsher veel met de producten van Sikkens werken. Productkwaliteit en de verkrijgbaarheid zijn altijd goed. Daarnaast kan ik steevast rekenen op ondersteuning van technische adviseurs. Ook bij dit project heb ik goed kunnen sparren met mijn vaste contactpersoon. Die gezamenlijke keuze voor Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks heeft een mooi eindresultaat opgeleverd. Voor zowel ons als de opdrachtgever. Daar doe je het uiteindelijk voor.”


Verkoop van AkzoNobel trekt aan

AkzoNobel gaat mogelijk banen schrappen

AkzoNobel geeft winstwaarschuwing

AkzoNobel komt met winstwaarschuwing

Video | Verfijnd vakvrouwschap in hartje Middelburg


Naar archief >