Ga naar hoofdinhoud

Software die de bouw vandaag én morgen vooruithelpt


Werken jij en jouw collega’s met verschillende softwarepakketten? Dan raak je snel het overzicht kwijt over lopende projecten. Zonder een centrale locatie waar gegevens uit alle processen samenkomen, is het lastig om inzicht te krijgen in alle lopende projecten.

Foto: via 4PS

Gelukkig is er een oplossing: toekomstbestendige software waarin data uit processen samenkomt. Benieuwd waar je moet op letten in jouw zoektocht naar nieuwe software? We zetten drie belangrijke must-haves op een rij.

  • Kies Software as a Service (SaaS)

Een overstap naar SaaS-software is een must. Bij een SaaS-oplossing neem je software via een leverancier af als dienst uit de cloud. Dit betekent dat iedereen altijd toegang heeft tot de software, terwijl de IT-afdeling niet langer verantwoordelijk is voor het onderhouden van servers. Doordat de software continu updates krijgt, werkt iedereen altijd met de nieuwste versie.

  • Kies voor software op basis van vertrouwde Microsoft-technologie

Veel bouwbedrijven werken al met Microsoft-programma’s zoals Teams, Excel en SharePoint. Met een ERP-pakket op basis van Microsoft-technologie, integreer je deze applicaties naadloos. Deel bijvoorbeeld klantkaarten uit het ERP-pakket in Teams en bekijk deze in de chat. Je profiteert ook van alle ontwikkelingen bij Microsoft;  bijvoorbeeld het slimmer maken van software door kunstmatige intelligentie toe te voegen. Dat is pas echt toekomstbestendig!

  • Kies voor softwarepartner met een duidelijke toekomstvisie

Ga je met een nieuwe softwareleverancier in zee? Kies dan een partner die niet alleen vandaag een oplossing biedt, maar die je ook morgen vooruithelpt. Vraag naar de ontwikkelplannen (roadmap) van een potentiële softwarepartner. Het is ook een goed idee om partner en softwareoplossing te kiezen op maat van jouw branche en processen. Anders loop je het risico dat je nog veel (kostbaar) maatwerk nodig hebt om de software passend te maken voor jouw processen.

Ontdek onze toekomstbestendige digitale oplossing voor de bouwbranche

4PS maakt en implementeert al meer dan 20 jaar een standaardsoftware voor bouwbedrijven. Maar je moet vooral zelf zien hoe onze software bouwbedrijven vooruithelpt. Haak daarom aan voor onze webinar ‘Hoe zorg je voor toekomstbestendige bedrijfssoftware?’ en ervaar het zelf.

In deze webinar zie je:

  • Hoe je processen in de bouw verbetert met slimme technologie;
  • Hoe je een softwarelandschap bouwt waar alle data samenkomt;
  • Wat de voordelen zijn van een ERP-pakket op basis van Microsoft-technologie;
  • Concrete voorbeelden van hoe het Microsoft Power Platform bouwbedrijven efficiënter laat werken.
4ps webinar bedrijfssoftware

Webinar ‘Sta stil bij Veiligheid’

Potkwast 16: ‘Oprechte aandacht blijft het toverwoord’

Schildersbedrijf scoort met vierdaagse werkweek

Webinar terugkijken | Hoe boei en bind je medewerkers?

Webinar: hoe boei en bind je medewerkers?


Naar archief >