Ga naar hoofdinhoud

Service centraal bij Woodfield Total Spray


Net een stapje harder lopen. Dat is het motto van verfgroothandel Woodfield. Klanten die verf verspuiten of hiermee willen starten, kunnen aankloppen bij Woodfield Total Spray. Het serviceconcept waarbij de schilder van de toekomst volledig wordt ontzorgd.

Het team van Woodfield Total Spray bestaat uit vijf specialisten en richt zich specifiek op het verspuiten van verf.

Je begint fris en fruitig aan een mooie spuitklus. Kom je erachter dat je verfpomp niet werkt. Dat horrorscenario maakt iedere vakschilder wel eens mee. Om de professional toch snel uit de brand te kunnen helpen, staat het team van Woodfield Total Spray altijd klaar. Dit team bestaat uit vijf specialisten en richt zich specifiek op het verspuiten van verf. Of het nu gaat om een productadvies, onderhoud, reparatie, verhuur of aankoop van apparatuur. De verfgroothandel acteert al sinds 1974 in de branche. Tegenwoordig werken er verspreid over tien vestigingen zeventig medewerkers. Willem van Loenhout, accountmanager Woodfield Total Spray: “Wij willen en kunnen snel schakelen richting onze klanten. Ons team zit dicht op de markt. En we hebben intern korte lijnen. Hierdoor kunnen we te allen tijde adequaat reageren op hulpvragen van onze klanten. Wanneer een klant een acuut probleem heeft met bijvoorbeeld een pomp, dan kunnen wij dit dezelfde dag nog oplossen.”

Woodfield Total Spray kan ook onderhoud en reparaties aan de pomp verrichten.

Niet uit een theorieboekje

Als verfgroothandel probeert Woodfield zo compleet mogelijk te zijn. Naast het hoofdmerk Veveo Coatings van PPG kunnen professionals er ook terecht voor specialistische verspuitbare verfproducten. Hierbij valt te denken aan:  Remmers, Renner Italy en Karaat.  Het onderscheidend vermogen zit hem volgens Van Loenhout vooral in de parate kennis. “Veel van onze vertegenwoordigers hebben een praktijkachtergrond. Hierdoor kunnen we op basis van persoonlijke ervaringen een gedegen verfadvies uitbrengen. Het kan gaan over het gebruik van het juiste verfsysteem, afstelling van de pomp of bijvoorbeeld het gebruik van de juiste tip. We gaan voor ontzorgen van A tot Z.”

Spraypainters Academy

Woodfield zet veel in op kennisdeling. Hierbij maken zij gebruik van de expertise van de Spraypainters Academy. Middels trainingen worden (onervaren) spuiters opgeleid tot volwaardige professionals. De Spraypainters Academy beschikt hiervoor over twee exclusieve praktijkruimtes.
Eén is voorzien van een compleet uitgeruste spuitcabine voor deuren, kozijnen en meubels.

De Spraypainters Academy heeft een compleet uitgeruste spuitcabine voor deuren, kozijnen en meubels.

De ander is een volledige woning waarin de cursist getraind wordt in het verspuiten van verf op muren en plafonds. Van Loenhout verklaart: “Het mooie van deze praktijkruimtes is, dat je praktijksituaties kunt nabootsen, zodat je in alle rust kunt oefenen zonder dat de eindklant meekijkt. Tijdens de training leert Spraypainters Academy de cursist verschillende spraytechnieken, maar ook zeker oppervlakte behandeling, productkennis en afplaktechnieken komen aan bod. Alles staat in het teken van het leveren van een perfect eindresultaat. Er zit nu eenmaal veel verschil tussen het werken met een kwast of een spuitapplicatie. Iedereen kan een auto kopen, maar dan moet je nog wel je rijbewijs halen om met de juiste basiskennis alleen de weg op te kunnen.”

Onderhoud

Woodfield Total Spray biedt de mogelijk om ook onderhoud en reparaties aan de pomp te laten verrichten. Hiervoor is er een eigen werkplaats en onderhoudsteam. De meeste onderdelen liggen op voorraad, waardoor de reparatieperiode zo kort mogelijk is. Mocht er desondanks toch behoefte zijn aan een vervangende pomp, dan kan deze gehuurd worden.

Van binnen naar buiten

Woodfield Total Spray houdt altijd de ontwikkelingen in de gaten. In de praktijk blijkt dat binnen-spuitwerk nog het meest voorkomt. Er is wel een kentering zichtbaar. Van Loenhout hierover: “Wat je nu steeds meer ziet is het spuiten van kozijnen en deuren aan de buitenkant van het huis. Dat is next level vakmanschap. Windrichting, temperatuur en zonkracht zijn factoren die samen in balans moeten zijn om het gewenste eindresultaat te behalen. Wij kunnen onze klanten helpen met een gedegen advies voor de juiste product-keuze en uiteraard applicatie-keuze.”

Toekomst

Van Loenhout over de toekomst van Woodfield Total Spray. “Iedereen kan een pomp en verf verkopen. Wij vinden het ook belangrijk dat de schilders van de toekomst een stukje inzicht krijgen. Schilders moeten niet alleen weten hoe een product werkt, maar vooral ook waarom je een product op een bepaalde manier moet behandelen. We werken dan ook uitsluitend met producten die we zelf getest hebben. Woodfield is ervan overtuigd dat dit de schilder op termijn helpt om zijn werk beter en sneller te kunnen doen. Hoe mooi is het dat wij als Woodfield de schilders van de toekomst hierbij kunnen helpen.”

Woodfield Total Spray werkt uitsluitend met applicaties en producten die door henzelf getest zijn.