Ga naar hoofdinhoud

Schilderwerk als grote sfeermaker


Verf als kleurrijke sfeermaker of als rustgevende basis. Uiteraard toegepast met passie en liefde voor het vak en onberispelijk afgewerkt. In iedere woning is vakwerk van schilders onmisbaar. Ook in de meest luxe villa, oogstrelende landhuizen en exclusieve penthouses. Want hoogwaardig schilderwerk straalt als een waar kunstwerk. Wat zijn in de high-end woonwereld de trends anno 2023?

Foto: Katie Verkinderen – Vivec

In strakke, minimalistische villa’s, sierlijke landhuizen en prachtig gelegen penthouses zien we al vele jaren prachtige kunstwerken terug die voor extra sfeer en persoonlijkheid zorgen. Om deze kunst het beste tot zijn recht te laten komen, wordt vaak gekozen voor een (gebroken) witte achtergrond, waardoor een welhaast museaal sfeerbeeld ontstaat. Uiteraard worden de kunstwerken vervolgens fraai aangelicht. In deze gevallen zorgt het schilderwerk dus voor een zachte basis en dient het kloppend tot in het kleinste detail te worden aangebracht.

De natuur naar binnen

Ook zien we steeds vaker dat middels een kleurrijke wand warmte en geborgenheid in een living of tuinkamer ontstaat en er een link wordt gelegd tussen de woning en de natuurlijke omgeving. Bijvoorbeeld een blauwe wand in een woning aan een rivier of of een groene wand in een woning in een natuurrijke omgeving. Of een combinatie van beide kleuren in een woning aan het strand. Uiteraard sluit vervolgens de rest van het kleurenpalet aan bij de gekozen kleur op de wand. Van de kleur van de bank tot de kleuren van de gordijnen en kussens.

Kleurrijke wandpanelen

Een andere trend is het toepassen van wandpanelen die sfeer en allure toevoegen aan de woning. Interieurarchitecten en designers kiezen deze elementen zowel in strakke interieurs als in landelijke en klassieke interieurs. Door de wandpanelen door vakkundige schilders van een sprekende kleur te laten voorzien, ontstaat warmte en klasse in elke ruimte en in iedere woning. Ook in een moderne villa.

Warmte en geborgenheid

Op het luxe inspiratieplatform HOOG.design worden zeer veel droomwoningen aan de bezoekers getoond. Designers, architecten, tuin- en vakspecialisten tonen op de site waartoe ze in staat zijn. In veel van deze luxe verblijven herkennen we nog een volgende trend: een luxe privésuite voor de hoofdbewoners. Een exclusieve ruimte, waarin wordt geslapen, ruimte is voor ontspanning onder de douche en in bad en waar een royale kleedruimte niet ontbreekt. Om geborgenheid en warmte aan deze suite toe te voegen, wordt vaak gekozen voor een donkere kleur op de wanden. In combinatie met bijvoorbeeld rijk natuursteen, sfeerverhogende verlichting en luxe accessoires, zoals bronzen kranen, zorgt dat voor een heerlijke, uitnodigende sfeer.

Gedegen schilderwerk

Stopt het vakwerk van de schilder dan vervolgens bij de achterdeur van de woning? Uiteraard niet. Ook het exterieur van de woningen anno 2023 straalt schoonheid en klasse uit door uitmuntend schilderwerk. Of wat te denken van de kleurrijke muren in de tuin of van sfeerverhogende kleuren in luxe poolhouses die we steeds vaker in tuinen terugzien? Zo zie je maar dat gedegen schilderwerk ook in de high-end woonwereld onmisbaar is en dezelfde importantie heeft als bijvoorbeeld een luxe accessoires of raamafwerking. Een sfeermaker pur sang.

Credit: Sels Villabouw | Fotograaf: Katie Verkinderen –  Vivec


Nu te zien: voorselectie Nationale SchildersVakprijs

OnderhoudNL trekt fel van leer tegen vakbonden

Duurzame inzetbaarheid financieren met MDIEU-subsidie

Schilderstudenten trainen met virtuele verfspuit

Kenniskring Restauratieschilders beklimt Domtoren


Naar archief >