Ga naar hoofdinhoud

MONUMENT beleeft tweede editie


De vakbeurs MONUMENT beleeft van 17 tot en met 19 mei haar tweede editie. MONUMENT 2022 biedt een uitgebreid kennisprogramma, waarin vooral het thema verduurzaming volop aan bod komt. De beursvloer biedt een brede scope aan exposanten en er is volop reuring met onder meer diverse doorlopende demonstraties.

Klik hier voor uw gratis toegangsbewijs

In mei 2019 was de eerste vakbeurs MONUMENT een waar feestje, zo zegt beursmanager Dedy Collette. Op deze nieuwe beurs was volop ruimte voor leveranciers en vaklieden om elkaar te ontmoeten. Het kennisprogramma werd zeer enthousiast ontvangen. “We werken met een beurstheater midden op de beursvloer. Alle 200 stoelen waren voortdurend bezet en ook de gangpaden eromheen stonden vol.”

Toonaangevende partijen

Op dat enthousiasme rekent Dedy Collette ook nu weer. “Alle toonaangevende partijen die zich bezighouden met kennisdeling rondom monumentenzorg, zijn vertegenwoordigd. Dit staat garant voor een diepgaand programma dat kennis en inhoud voor de toekomst biedt, rond actuele thema’s. Het is afgestemd op een geïnteresseerd vakpubliek met voorkennis.”

Thema verduurzaming

Een belangrijk thema van de beurs MONUMENT is verduurzaming. “En dat vanuit verschillende invalshoeken. Het is een thema waar je niet omheen kunt, in deze tijd. Met het verduurzamen van monumenten is veel winst te behalen. Tegelijk is het gebonden aan allerlei strikte wet- en regelgeving. Dat is niet zo gemakkelijk. Er is daarom veel behoefte aan kennis.”

Exposanten

Die is niet alleen te halen in het kennisprogramma, maar ook bij de exposanten. “We hebben een mooie doorsnede van toeleveranciers uit de sector. We zijn heel tevreden met deze beursvloer. Dit ondanks alle strubbelingen in de voorbereidingen, waarbij de beurs door COVID-19 tot drie keer toe verplaatst moest worden. Geweldig dat de meeste exposanten gewoon mee zijn gegaan en trouw zijn gebleven aan de beurs.”

Uiteraard zijn er ook op de beursvloer weer talloze exposanten die zich profileren rondom het thema verduurzaming. Maar het aanbod is veel breder. Zo zijn er ook verffabrikanten aanwezig en leveranciers van speciale pigmenten. Maar ook stoffering,  restauratietechnieken en -producten zijn vertegenwoordigd in het aanbod.

Pleinen

Op de beursvloer is ook ruimte gemaakt voor speciale themapleinen. Zo is er een Duurzaamheidsplein, dat is ingericht door de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg ERM, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds. De gespecialiseerde aannemers van het GA-Platform verzorgen een Ambachtenplein. Hier zijn doorlopende demonstraties te zien van schilders, glazeniers, voegers, leidekkers, steenhouwers, timmerlieden en smeden.

Het Neerlandsch Stucgilde, tot slot, zal laten zien hoe een restauratiestucadoor werkt. Zowel ervaren gildeleden als leerlingen van de Opleiding Meester Stucadoor zullen demonstraties verzorgen.

De vakbeurs MONUMENT vindt plaats tegelijk met de vakbeurs RENOVATIE, van 17 tot en met 19 mei in de Brabanthallen in Den Bosch. De beurzen zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers van de ene beurs hebben gratis toegang tot de andere beurs. En kunnen zich tot en met mandag 16 mei gratis registreren.

Klik hier voor uw gratis toegangsbewijs

Renovatiebeurs

Genoemde zusterbeurs RENOVATIE biedt veel praktische oplossingen voor de thema’s waar de renovatiemarkt dagelijks mee te maken heeft. Dat geldt bijvoorbeeld voor verduurzaming, circulariteit en bouwlogistiek maar ook voor wet- en regelgeving en het tekort aan vakmensen.

Ook daar speelt een uitgebreid kennisprogramma, waarin thema’s aan bod komen waar de bouw en de renovatiemarkt mee te maken hebben. Uiteraard betreft dit ook verduurzaming, met daarbinnen specifieke thema’s als de verduurzaming van hoogbouw en private complexen met een Vereniging van Eigenaren. Andere thema’s zijn onder meer circulariteit en bouwlogistiek.

Deze zijn in al hun verschijningsvormen ook terug te vinden op de beursvloer. Die is geheel gevuld en de circa 130 deelnemende bedrijven staan te popelen om zich eindelijk weer op deze manier aan een breed vakpubliek te kunnen presenteren.

MONUMENT 2022

www.monumentenbeurs.nl

17, 18 en 19 mei 2022

Brabanthallen, Den Bosch

Klik hier voor uw gratis toegangsbewijs


Deel via:


Nieuwe film VVVF: ‘verf biedt bescherming’

Sijbers nieuwe directeur C3

OnderhoudNL lanceert volgend jaar imagocampagne

OCW meldt ‘zorgelijke’ afname aantal mbo-studenten

Aanbesteding vlakglasrecycling: meer scherven naar industrie


Naar archief >