Gevels krijgen smoel met Façade Pearl muurverfsysteem • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Gevels krijgen smoel met Façade Pearl muurverfsysteem


Bij de renovatie van een jaren 60-woning in de Rosmalense Sint Catharinastraat nemen de bewoners geen halve maatregelen. Hun ultieme wens voor de buitengevel is een warmwitte kleur met matfinish. Peter Giebels van Giebels Schilderwerken klaart de klus met het nieuwe Façade Pearl muurverfsysteem van Global Paint Professional

Trots laat bewoonster Renske van Rooij een oude foto van het huis zien. Wie nu naar de woning kijkt, moet even met de ogen knipperen. Donker baksteen heeft plaatsgemaakt voor een strakke, egaal witte gevel. In de zomerzon steekt de verf mooi af tegen de antracietgrijze kozijnen. Het is het werk van vakschilder Peter Giebels.

‘Dit huis heeft voor de eigenaren een emotionele waarde’, vertelt Giebels. Als klein meisje fietste de bewoonster hier al door de straat. Nu hebben de bewoners de kans om dit huis helemaal naar hun woonwens aan te passen. ‘Als schilder is het dan extra leuk om mensen blij te kunnen maken. Er lag een specifieke wens om de gevels te schilderen in een witte matte look. Het Façade Pearl muurverfsysteem is voor deze klus de ideale oplossing.’

Tweelaags verfsysteem

De keuze van de bewoners om hun gevels te voorzien van een muurverfsysteem staat niet op zichzelf. Giebels merkt dat er steeds meer vraag komt naar deze afwerking. ‘Mensen zoeken naar een oplossing die naast esthetisch ook duurzaam moet zijn. Dat betekent dat wij ook in kwalitatief opzicht veel verwachten van een buitenmuurverf. Deze vrijstaande woning wordt aan vier zijden voorzien van een tweelaags verfsysteem. Eerst brengen we de Façade Pearl Primer aan. Dit zorgt ervoor dat de zuigingskracht van de ondergrond afneemt. Daarna gaat de Façade Pearl Matt eroverheen.

Opvallend is de snelle droogtijd. De primer is binnen het uur stofdroog en met dit weer na 4 uur over te schilderen. Op die manier kunnen we één gevel al binnen een dag afronden.’

Strak en streeploos de muur schilderen

Giebels heeft de buitengevel binnen een tijdsbestek van vier werkdagen kunnen schilderen. De muren ogen als een strakke eenheid. In dit geval is er over een bakstenen ondergrond geschilderd. Maar het muurverfsysteem hecht zich ook moeiteloos op ondergronden als metselwerk, kalkzandsteen, cementgebonden pleisters, beton en buitengevelisolatiesystemen. Het is voor Giebels de eerste keer dat hij met deze nieuwe producten werkt.

‘Iedere schilder wordt vrolijk van een goede dekking. Je wilt een echte egale verflaag zien zonder oneffenheden. Dat is met dit product dik voor mekaar. Streepvorming is de gruwel van iedere schilder. Deze verf schildert dankzij de elastische werking erg soepel. Je ziet geen hinderlijke kleurverschillen of (aanzet)strepen.”

Muurverf met Triple Guard Technology

Om een lange duurzaamheid van de verf te garanderen, ontwikkelde Global Paint Professional de zogenaamde Tripple Guard Technology. Een combinatie aan grondstoffen opgebouwd rondom drie belangrijke eigenschappen. Zo is het Façade Pearl muurverfsysteem waterafstotend en waterdicht. Siliconen zorgen voor een hydrofoob oppervlak en laten een afparelend effect op de muren zien. De regen loopt met het vuil langs de muur weg. Daarnaast is het systeem waterdampdoorlatend. Vocht of waterdamp in de muur kan naar buiten. Dit is beter voor de stenen en isolatie. Ook blijft de muur ademen. Het Façade Pearl muurverfsysteem is bestand tegen alle weersinvloeden. Dit komt door de goede UV- en zonbelasting en waterafstotende verflaag. Vuil trekt niet in de verflaag en spoelt met het regenwater weg. Hierdoor is de gevel sneller droog, groeien algen en mossen minder snel en is er minder vorstwerking. Hierdoor ontstaan er geen hinderlijke scheurtjes. De Triple Guard technologie zorgt er tevens voor dat de verflaag goed bestand is tegen UV- en zonbelasting. De verflaag wordt dus veel minder snel aangetast, wat de levensduur van de verflaag ten goede komt.

Blije gezichten door het schilderwerk

Wat Peter het mooiste aspect van zijn vak vindt? Op die vraag hoeft hij niet lang na te denken. Inmiddels loopt hij al ruim dertig jaar mee. Het zijn de reacties van zijn klanten die hem de meeste voldoening geven. “Het leuke is dat je als schilder meteen resultaat ziet van je werk. De hele gevel hebben we binnen een tijdsbestek van vier dagen geschilderd.

Zo in het zonnetje komt de warmwitte matfinish nog mooier uit. Een gevel is enorm beeldbepalend voor de uitstraling van je huis. Een echt visitekaartje. Het is dan aan ons om een zo mooi mogelijk resultaat af te leveren. Als wij blije gezichten zien bij onze klanten, dan weten wij dat we goed werk gedaan hebben.’


SchildersVAKTV start wedstrijd voor schilders

SchildersVAKTV: Brabanders in Groningse toonzaal

Asbesthoudende coating verwijderen (video)

SchildersVAKTV in de regen: Hugo Wieggers en zijn witte dak

SchildersVAKTV: Martijn Ackermans en kalkverf


Naar archief >