Ga naar hoofdinhoud

Duurzame oplossing voor herstel draaiende delen


Draaiende delen, zoals ramen en deuren, vervangen bij houtschade? Er is een veel goedkoper en milieuvriendelijker alternatief: reparatie met epoxy’s van Repair Care. Recent onderzoek toont aan dat ook draaiende delen hiermee duurzaam te herstellen zijn. Dit levert gebruikers besparingen van zowel kosten als CO2-uitstoot op.

De komende tijd richt Repair Care zich op het ondersteunen van gebruikers bij deze nieuwe ontwikkeling

“Houtreparaties nu uitvoerbaar mét een tienjarige garantie”

Deze casestudie is tot stand gekomen in samenwerking met Repair Caire.


De epoxy’s van Repair Care bewijzen al lange tijd hun duurzame effect bij reparatie van houtschade. Nu is objectief aangetoond dat de producten ook geschikt zijn voor het duurzame herstel van draaiende delen zoals ramen en deuren. Peter van Zadelhoff, manager Services en Development Repair Care, vertelt: “Veel onderhoudsbedrijven geloofden al in onze producten bij de reparatie van draaiende delen. Onafhankelijk onderzoek door Stichting Hout Research bevestigt nu dat dit terecht is. Draaiende delen zijn na herstel met Repair Care net zo sterk of zelfs sterker dan nieuwe delen. Daar zijn we enorm trots op.”

Uitbreiding van tienjarige garantie

Stichting Hout Research onderzocht de werking van DRY FLEX® als reparatiemiddel voor draaiende delen. Daarbij testten zij de reparatiecategorieën uit het KOMO®-productcertificaat. Met de positieve uitkomsten van het onderzoek kan Repair Care als enige producent in Nederland reparaties aan draaiende delen garanderen volgens het KOMO-keurmerk. “Voorheen adviseerden we onderhoudsbedrijven om draaiende delen niet te repareren. Deze nieuwe inzichten hebben dus grote impact”, volgens Van Zadelhoff. “Gebruikers van onze producten kunnen hun reparaties nu uitvoeren mét een tienjarige garantie. Maar ook vastgoedeigenaren en het milieu profiteren.”

Tekst gaat verder onder de foto‘s.

Impact op branche en milieu

Reparatie van draaiende delen is niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker dan vervanging. Van Zadelhoff: “Met ons calculatieprogramma berekenen we wat de precieze impact is van repareren ten opzichte van vervangen. Herstel van draaiende delen kan een CO2-besparing van 92 procent opleveren. Ook kostentechnisch is dit nieuws erg positief. Neem een pastareparatie van 5 centimeter en drie verbindingen. Voor de kosten van één nieuw raam kunnen we hiermee drie ramen behouden. Bovendien ervaren bewoners minder overlast bij reparatie. Met al deze voordelen is reparatie vrijwel altijd een betere keuze dan vervanging.”

Peter van Zadelhoff: “Gebruikers van onze producten kunnen hun reparaties nu uitvoeren mét een tienjarige garantie.”

Nieuwe manier van werken

De komende tijd richt Repair Care zich op het ondersteunen van gebruikers bij deze nieuwe ontwikkeling. “We krijgen veel vragen vanuit de branche”, licht Van Zadelhoff toe. “De komende tijd vernieuwen we onze opleidingen om vakspecialisten mee te nemen in de veranderingen. Daarnaast staan onze accountmanagers en technisch specialisten klaar om uitleg te geven over onze producten en de reparatie van draaiende delen.”

Meer weten?
Het juiste gebruik van de epoxy’s is essentieel voor duurzaam herstel van draaiende delen. Repair Care verzorgt hiervoor productdemonstraties en opleidingen. Kijk voor meer informatie op
www.repair-care.nl of neem contact op met de binnendienst via 0416-650095.


Houtrepareren op schilders-event Nijkerk

Sigma en Repair Care slaan handen ineen

Negen kilo plamuur op een scheepje (video)


Naar archief >