Ga naar hoofdinhoud

Babboe Pro vrachtfiets: oplossing voor schilders- en onderhoudsbedrijven in de binnenstad


De elektrische vrachtfiets is het slimme en verantwoorde alternatief voor de bestelbus, volgens Babboe Pro. Daarom wil het oer-Hollandse merk de ondernemer in het stedelijk gebied bewust maken van de vele voordelen die een Babboe Pro vrachtfiets hen biedt. Zeker nu zero-emissie – en in toenemende mate autoluwe – zones de Nederlandse steden steeds minder toegankelijk maken voor de autorijder.

Jeroen Beumer met de Babboe Pro Bike (zwart) en de Trike XL

Stel je eens een bakfiets voor. Al snel doemt het beeld op van de moderne, multitaskende ouder en diens uitgelaten kroost in de bak. Sinds de bakfiets aan het begin van deze eeuw enorm populair werd onder jonge ouders, is deze niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Maar lang daarvoor, stond de bakfiets symbool voor de ambachtslieden. En Babboe Pro vindt het hoog tijd om hen weer de fiets op te krijgen.

Zero emissie

In het stedelijk gebied is de nood hoog om de (bestel-)bus aan de kant te zetten. De grote steden voeren emissievrije zones in, waar de vervuilende benzine- en dieselvoertuigen niet langer welkom zijn. Een alternatief is de elektrische bus. Om de leefbaarheid te verbeteren, stappen steeds meer steden echter over op autoluwe stadskernen. De vaak toch al schaarse parkeergelegenheid, wordt verder ingeperkt. Het alternatief moet dus niet alleen groen zijn, maar ook compact. De elektrische Babboe Pro vrachtfiets brengt je op duurzame wijze tot aan de deur van je bestemming, waar je hem alleen nog even op slot hoeft te zetten.

“Met enkele logistieke aanpassingen is het vaak te regelen”

Logistieke aanpassingen

Jeroen Beumer is business owner bij Babboe Pro en begrijpt maar al te goed dat ondernemers huiverig zijn om de bus te verruilen voor een elektrische vrachtfiets. Hij hoort het vaak: hoe krijg ik dan al mijn spullen mee? Een terechte vraag, vindt Beumer. “Maar met enkele logistieke aanpassingen, is het vaak te regelen. Laat bijvoorbeeld je grote materialen bij de klant bezorgen. Of breng deze op de eerste dag met de bus. Vervolgens kun je de rest van de klus met je vrachtfiets op pad.” Beumer heeft inmiddels veel ondernemers op weg geholpen en gebruikt de opgedane kennis om anderen tips en advies te geven voor logistieke aanpassingen in hun bedrijfsprocessen. En hoe zit het met de bammetjes in de bus? “Van al het geld dat je bespaart, kun je je werknemers gerust eens langs een lunchroom sturen voor een broodje”, aldus Beumer.

De Bike excelleert in snelheid.

Veel voordelen

Gevraagd naar de voordelen van de elektrische Babboe Pro vrachtfiets, begint Beumer te lachen. Dat zijn er echt veel, licht hij toe en begint dan aan een lange opsomming. Allereerst is er natuurlijk de kostenbesparing. Beumer: “Denk bijvoorbeeld aan de lagere aanschafkosten, geen brandstofkosten, geen wegenbelasting. Maar ook qua verzekering ben je goedkoper uit.” Met een vrachtfiets zijn parkeerproblemen verleden tijd. Bovendien kun je je aankomsttijd veel nauwkeuriger bepalen. “Je hebt minder overlast van druk verkeer, want je fiets overal zo tussendoor en kunt een preciezere planning maken. Je klanten waarderen dat enorm.”

“Schilders krijgen vaak ontzettend positieve reacties”

Goed bezig

Maar misschien nog wel mooier vindt Beumer dat omstanders er zo leuk op reageren. Beumer: “Schilders krijgen onderweg vaak heel positieve reacties, zo van: goed bezig! Dat is toch mooie reclame voor je bedrijf?” En dat ‘goed bezig zijn’ gaat verder dan uitstoot verlagen. “Je draagt actief bij aan je eigen gezondheid en die van je werknemers”, aldus Beumer. In een tijd waar personeelsschaarste misschien nog wel de grootste uitdaging is voor schildersbedrijven, biedt de vrachtfiets ook een bescheiden bijdrage. “Je kunt die jonge schoolverlater zonder rijbewijs nu ook eens alleen naar een klusje sturen.”

Met een bak van 900 l. is de Babboe Pro vrachtfiets Trike XL zeer geschikt voor volumetransport

Professioneel transportmiddel

En hoe zit dat met de bakfiets zelf, is dat dezelfde als waar de buurvrouw haar kinderen mee naar school brengt? Beumer: “Nee, zeker niet. Het is wel ooit zo begonnen. Dat bedrijven vroegen: kan er niet een klep op die bak? En dan probeerden we hen zo goed mogelijk te helpen. Zo gingen we steeds verder in het aanpassen. Door onze nauwe samenwerking met PostNL hebben we de bakfiets echt door kunnen ontwikkelen tot een professioneel transportmiddel.” En zo werd de bakfiets anno 2022 weer een echte vrachtfiets en daarmee een slimme, economische oplossing voor de schilder in de binnenstad.

Vrachtfiets aanschaffen? 5 aandachtspunten

1. Eerst proberen
Zelf ervaren hoe een vrachtfiets rijdt, kan op veel manieren. Je kunt een proefrit maken, de fiets voor langere tijd uitproberen met Try Before You Buy of een testdag bezoeken.
2. Twee of drie wielen?
Wie snel en wendbaar wil zijn, kiest voor een tweewieler. Voor de schilder zal een driewieler door de stabiliteit en sterkte vaak de betere keuze zijn. Bovendien is de Trike XL met een inhoud van 900 l. echt geschikt voor volumetransport.
3. Koop of lease?
Ga na wat voor jouw bedrijf de beste optie is. Babboe Pro biedt beide opties.
4. Laat je adviseren
Babboe Pro heeft al ontzettend veel bedrijven op weg geholpen. En van iedere case hebben ze weer iets nieuws geleerd, waar ze graag andere bedrijven weer mee verder helpen.
5. Whitepaper
Alles weten over de gevolgen van zero-emissiezones voor jouw bedrijf? Nog eens goed alle voor- en nadelen van de vrachtfiets bestuderen? Babboe Pro schreef een uitgebreide whitepaper over deze en andere onderwerpen, die je vindt op de website van Babboe Pro.


Technodagen schotelen schilders kennissessies voor

Video | Blije gezichten op de beursvloer

Video | Op zoek naar nieuwe snufjes in Nijkerk

Schilderpensionado’s krijgen in oktober meer geld

OnderhoudNL en UWV leiden samen zij-instromers op


Naar archief >