Ga naar hoofdinhoud

Avis multiprimer scoort punten voor veelzijdig schilderwerk


Van gevelrenovaties tot regenpijpen schilderen. Voor Ji Hwan Goldsteen van schildersbedrijf De Koreaanse Schilder is geen uitdaging te groot. Een flinke verscheidenheid aan werk vraagt om een professionele aanpak. Met de Avis Multiprimer Aqua klaart Goldsteen de klus.

Voor Goldsteen is geen een dag hetzelfde. Met zijn schildersbedrijfis hij op veel verschillende locaties te vinden. Zo werkt hij regelmatig de voorgevels van monumentale panden bij. Ook voor een serie kleinere klussen in een woonwijk draait hij zijn hand niet om. Zoals ook nu. Diverse woningen in de Beverwijkse C.H. Moensstraat zijn aan onderhoud toe. Een mooie gelegenheid voor Goldsteen om zijn skills te tonen. ‘Iedere schilder wil zijn werk goed uitvoeren, maar ook snel. Simpelweg omdat onze klanten een mooi resultaat willen zonder te veel overlast. Je wil bovendien niet nog eens terug hoeven komen om het over te doen. Ik vind het dan ook erg belangrijk om met kwalitatief goed materiaal te werken. De Avis Multiprimer Aqua kan ik dankzij de uitstekende hechting inzetten op verschillende ondergronden.”

Avis Multiprimer Aqua
Volgens Ji Hwan Goldsteen, bekend onder de naam De Koreaanse Schilder, onderscheidt Avis Multiprimer Aqua zich door het hechtingsvermogen op verschillende ondergronden.

Goede voorbewerking

Goldsteen wist altijd al dat hij iets met zijn handen zou gaan doen. Die gave had hij naar eigen zeggen niet van een vreemde. De kiem werd gelegd in zijn prille jeugd. Goldsteen memoreert: ‘Mijn moeder was kunstenares. Zodoende kwam ik als klein kind al in aanraking met kwasten en potloden. Daar is de liefde voor het schildersvak aangewakkerd. Na vele omzwervingen en opleidingen besloot ik voor mezelf te beginnen als vakschilder. Daarnaast voer ik gevelrenovaties uit. Ik ben nu tien jaar actief in de schilderbranche. Voor mij is innovatie erg belangrijk. Uiteindelijk bestaat mijn werk voor 75 procent uit voorbewerken en voor 25 procent uit het mooi maken van het werk. Klanten zijn in het begin vaak wat huiverig. “Wordt het wel echt mooi?” denken ze dan. Zonder goede voorbewerking kun je nooit een mooi eindresultaat halen. Daar speelt deze primer een belangrijke rol in.’

Van kabelgoot tot kozijn

Vandaag staan er een aantal verschillende klussen op het programma. Zo gaat Goldsteen aan de slag met schilderwerk aan een pvc-regenpijp, een kunststof kabelgoot en een houten raamkozijn. Goldsteen over de bijzondere eigenschappen van de Avis Multiprimer Aqua; ‘Deze primer droogt strak op. Hierdoor is de dekking goed en het aflakken gemakkelijker. Dat komt het eindresultaat ten goede. Vandaag gaan we hoofdzakelijk aan de slag met hout en kunststof. Het werkt ook goed op steenachtige ondergronden. Je gebruikt het dan als hechtprimer. Daar doe ik het product nog mee te kort. Je kunt het namelijk ook inzetten als roestwerende primer op staal, verzinkt staal, zink, aluminium, ferro en non ferro.”

Avis Multiprimer Aqua

Hechtingstest

Het onderscheidend vermogen van de primer zit hem volgens Goldsteen in het hechtingsvermogen. Ter illustratie voert hij een hechtingstest uit. Hij bestrijkt diverse roerhoutjes met Avis Multiprimer Aqua en plakt ze op een multiplex-plaat om het vervolgens te laten drogen. Daarna trekt Goldsteen de roerhoutjes eraf. “Wat je nu ziet zijn de achtergebleven houtnerven op de roerhoutjes’, vertelt hij. ‘Dit laat perfect de goede hechting zien. Normaal zou alleen de lak achterblijven. Hij trekt nu zelfs het hout van het multiplex mee.’

Veelzijdig

Een aanzienlijk deel van zijn tijd is Goldsteen terug te vinden op de steiger voor monumentale panden. Een discipline waar zijn hart ligt. Het gaat veelal om precisiewerk dat extra aandacht verdient volgens Goldsteen. “Je hebt vaak te maken met bijzondere omstandigheden. Oude verbindingen op kaal hout. Dit hout bevat vaak kleine haarscheurtjes. Dat zie je veel bij oude daklijsten. Doordat deze primer mooi uitvult, kun je het effect van die kleine oneffenheden wegwerken en toch een egale ondergrond maken. Daarnaast is de ventilerende werking belangrijk. Eventueel restvocht dat nog aanwezig is in het hout, kan na het aanbrengen van de primer toch uitwasemen. Het hout is daarna zonder problemen af te lakken. Ik het dit product zelfs wel eens gebruikt voor een keukenkastje. Je kunt deze primer dus ook inzetten voor binnenklussen. Het is echt een product dat staat als een huis.”