Ga naar hoofdinhoud

3 herkenbare uitdagingen bij planning, én hoe u ze aanpakt


Een timmerman die onaangekondigd bij een klant aankomt voor de reparatie. Een medewerker die met het verkeerde materiaal naar een klus vertrekt. Het zijn enkele vervelende situaties die ontstaan wanneer bedrijven de planning niet helemaal op orde hebben. Toch is een goede planning essentieel voor service- en onderhoudsbedrijven in de bouwsector. Het geeft u namelijk inzicht in de beschikbare resources. Benieuwd hoe u deze uitdagingen aanpakt? Lees snel verder!

Uitdaging 1: Een overzichtelijke planning maken

Veel bedrijven in de bouw worstelen met personeelstekort. Bouwbedrijven moeten hierdoor vaak opdrachten uitstellen (of afzeggen!) of huren externen in om hen uit de nood te helpen. Het inplannen van medewerkers en onderaannemers is vaak een ingewikkelde puzzel, als u geen overzicht hebt.

Tip: Gebruik een planningstool die de beschikbaarheid van alle resources visueel weergeeft.

Tekst gaat verder onder de foto

planning

Uitdaging 2: Zicht krijgen op de benodigde bouwmaterialen

Met de stijging van materiaalkosten en de lange levertijden is het nu nóg belangrijker om overzicht te houden op de benodigde bouwmaterialen én een correcte inschatting te maken wanneer deze besteld moeten worden.

Tip: Gebruik een tool waarmee de medewerker op locatie direct verbruikte materialen registreert zoals met de 4PS Buitendienst App. Dan heeft u altijd een up-to-date overzicht van uw materiaal voorraad.

Uitdaging 3: Data zit in verschillende systemen

Vaak gebruiken bouwbedrijven verschillende losse tools voor hun werkzaamheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een losse calculatietool, een tool voor materiaalplanning en een tool voor het inplannen van personeel. Het gevolg? Dubbele handelingen, want deze systemen staan niet met elkaar in verbinding. Dat is zonde van de tijd, en het is ook duur om uw mensen dubbel werk te laten verrichten…

Tip: Gebruik een totaaloplossing waarin alle tools geïntegreerd zijn én dat ervaring heeft met het planningsproces in de bouw.

Tekst gaat verder onder de foto

planning

Klaar om uw planningsproces te verbeteren?

Kijk dan onze webinar waarin onze experts laten zien hoe je planning in de bouw efficiënter inricht met behulp van gespecialiseerde software voor de bouwbranche. De webinar ‘Eerste hulp bij planningsperikelen in de bouw’ staat al voor u klaar, u bekijkt de webinar dus wanneer het u uitkomt. Zo komt uw eigen planning niet in het gedrang.

Deze rubriek is een samenwerking tussen SchildersVak.nl en fabrikanten. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met 4PS.


Onderhoudsvereniging start Chroom-6 campagne

Houtcursus voor onderhoudsbedrijven

Schilderwerk bovenaan kluslijst corporaties


Naar archief >