Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Redactie 8 maanden, 3 weken geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #70223

  Frank Thomassen
  Bijdrager

  Ik woon in een huurhuis en mij is gevraagd nu ik wil verhuizen om de woonkamer schoon achter te laten. Mijn wanden zijn muurverf room kleur en het plafond is wit. Het moet nu vrij zijn van nicotine aanslag. Welk product kan ik het best gaan gebruiken. St. Marc of B clean . Ik wil geen scherpe penetrante ammoniak lucht in mijn luchtweg omdat ik er zeer gevoelig op reageer.

  Frank Ede

  #70227

  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Geachte heer Ede,

  Ruimten met vochtschade zoals waterkringen op wanden en plafonds en ondergronden met nicotinevervuiling of roetaanslag kunnen als volgt aangepakt worden. De vervuiling van het oppervlak grondig verwijderen met schoon water en een neutraal vetoplossend reinigingsmiddel zoals bijvoorbeeld St. Marc.

  De ondergrond goed laten drogen. Ingetrokken watervlekken droog afborstelen. Licht vervuilde oppervlakken hierna behandelen met bijvoorbeeld een volle, gelijkmatige laag Caparol Isodeck. Op contrastrijke en op een sterk of ongelijkmatig zuigende ondergrond eerst een grondlaag Isodeck aanbrengen verdunnen met 5-10% water. Ook ondergronden met vette aanslag en vlekken kunnen op deze wijze aangepakt worden. Op een sterk of ongelijkmatig zuigende ondergrond kan het beste altijd eerst een grondlaag Caparol Isodeck aangebracht worden, verdund met 5-10 procent water. Isodeck is een binnenmuurverf om snel en op minder milieubelastende wijze wanden en plafonds met nicotineverkleuringen op te knappen.

  In combinatie met IsoGrund Ultra is Isodeck – naast de genoemde nicotinevlekken – ook effectief bij moeilijk te isoleren ondergronden met water-, roet- of vetvlekken. Buiten de isolerende eigenschappen van IsoDeck droogt de muurverf snel waardoor vocht nauwelijks de kans krijgt in de ondergrond te trekken en zodoende de verkleurende inhoudstoffen niet activeert om deze mee te nemen naar het oppervlak tijdens het drogen. Het advies is eerst een proef op te zetten.

  Door de snelle droging kan vaak al na een uur beoordeeld worden of de verkleuring weer terug komt of niet. Met een dergelijke combinatie kan in 95 procent van alle te isoleren gevallen binnen dit waterverdunbaar worden gedaan. Andere en minstens gelijkwaardige producten zijn bijvoorbeeld Geschikte producten hiervoor zijn onder andere Sigma Renova, Sikkens Alpha Isolux en Classidur Renoclassic.

  • Deze reactie is gewijzigd 8 maanden, 3 weken geleden door  Redactie.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen