Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Broer Feenstra 1 jaar, 1 maand geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #67579

  Hi,

  Ik schilder zelf als amateur momenteel en enkel maar binnen maar heb een externe schilder aangesproken voor mijn kozijnen. Nu ben ik verbrouwereerd over zijn kwaliteit : ik laat even de images spreken en tsja… ‘t is enkel maar de primer maar heeft hij dit wel opgeschuurd? Ik veronderstel ook dat de siliconen ook eerst verwijderd moeten worden?

  Vorige verf...
  Over alles heen en het komt niet zo nauw
  Fouten

  Bedankt!
  /dimi

  #67584

  Jan Maurits Schouten
  Sleutelbeheerder

  Dat ziet er inderdaad niet best uit

  #67665

  j de groot
  Bijdrager

  Heeft u een echte schilder ingeschakeld?

  Als ik naar de eerste foto kijk, dan is er (haast) niks aan voorbehandeling gedaan. Het glas is ook keurig voorzien van tape, waar het glas ook een stuk wordt mee geschilderd, niet erg fraai.

  Advies: schakel een echte vakman in

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 2 maanden geleden door  j de groot.
  #67761

  Broer Feenstra
  Bijdrager

  Geachte heer Verbeeck,

  Op de eerste foto is te zien dat een laag witte verf aangebracht is op een donker afgewerkte ondergrond. De witte verlaag hecht zo te zien overal voldoende. De donker afgewerkt ondergrond laat los van het hout. Ook is te zien dat de laatst aangebrachte laag over kaal hout is aangebracht. De ondergrond is vrijwel zeker onvoldoende voorbehandeld alvorens deze licht te schilderen. Er is onvoldoende geschrapt en geschuurd. Plakband van het schilderen zit nog op het glas.

  Op de tweede foto is vermoedelijk dezelfde situatie aan de orde. Het werk is niet netjes besneden. De kit ter plaatse van de negge is niet verwijderd. Deze kit is vermoedelijk ooit aangebracht tegen tocht. Dit hoort echter niet aan de buitenzijde te gebeuren, maar aan de binnenzijde van kozijnen.

  Op de derde foto is een soortgelijke situatie zichtbaar: onvoldoende dekkend en slordig schilderwerk.

  Conclusie: Wij kunnen ons niet voorstellen dat dit door een vakschilder is uitgevoerd.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen