Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #74717
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Vraag:
  Ik moet voor een particuliere klant een traploper van 60 cm breed op de trap in zijn woning schilderen. Deze trap heeft twee bochten. Hoe meet ik deze loper het beste uit? Ik heb nu gemeten: haaks stootbord, binnenkant (smalle deel) trap. Maar dat komt niet goed uit als ik 60 cm breed uitmeet (naar de leuning).

  Antwoord:
  U kunt het beste vanuit het midden van elke traptrede gaan meten. Bijvoorbeeld 30 cm naar beide zijden. De buitenzijden met elkaar verbinden. De treden in de bochten zijn namelijk langer.

  Bij het schilderen, na aftekenen, afplakken met een goede schildertape. Een goede kwaliteit tape is handig omdat hiermee de verf niet onder de tape kruipt en de tape na een tijdje aandrogen nog goed verwijderbaar is.

  Het advies is om de tape niet te lang te laten zitten. De voorkeur heeft de tape te verwijderen op het moment dat de verf nog niet is gedroogd.

   

   

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen