Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Redactie 7 maanden, 2 weken geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #70540

  Ed Heijnes
  Bijdrager

  Welke verf kan ik het beste gebruiken voor een trap binnenshuis het is al een keer gedaan met synthetische verf

  #70542

  Bas Burema
  Bijdrager

  Stel deze vraag aan je dichtst bijzijnde bouwmarkt en je krijgt je best toepasselijke advies. En als je meer geintresseerd bent, volg dan een van de vele opleidingen.

  #70560

  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Binnenshuis mag door de vakman alleen maar watergedragen verf gebruikt worden. Dat geldt ook voor trappen, houten vloeren en parket. Vanuit de timmerindustrie worden nieuwe trappen ook uitsluitend met een watergedragen verfsysteem geleverd. Voor trappen zijn speciale slijt- en krasvaste afwerkingsproducten ontwikkeld. Zowel blank, transparant als dekkend.

  Traelyx is een merk van een gespecialiseerde leverancier (Bichemie) van dergelijke verven, maar ook bekende fabrikanten leveren traplakken. Sigma Coatings heeft bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Traplak. Dit is een antislip traplak. Deze traplak is extra hard en heeft een antislip die is opgenomen in de verf. Deze antislip heeft zo’n kleine korrel dat het niet opvalt maar wel zorgt voor voldoende structuur om niet uit te glijden.

  Voor het schilderen moet de trap vanzelfsprekend grondig gereinigd worden. Vervolgens moet de trap geschuurd worden, korrelgrootte van het schuurpapier P180 – P220. Hierna de trap stofvrij maken en nareinigen.

  Hierna bij voorkeur twee lagen aanbrengen volgens voorschrift van de leverancier.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen