Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Redactie 4 jaren, 11 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #36374

  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Vraag:

  Als schilder ben ik momenteel druk bezig in een oud pand dat een herbestemming krijgt. Daarbij kom ik veel achterstallig onderhoud tegen. Vraag van mij: Hoe kan ik het beste de roestige radiatoren in dit pand schilderen? De radiator roest aan de onderkant, kan ik dit schuren of is er een ander middel waarmee ik de roest kan verwijderen? Schilder ik de radiator vervolgens met een metaallak of volstaat een gewone acrylverf? En hoe krijg ik hem zo strak mogelijk geschilderd, met kwast of roller?

   

  Antwoord:
  Roestige radiatoren kunnen in uw situatie na grondig reinigen en ontvetten het beste met een staalborstel en schuurpapier ontroest worden. Binnen moet watergedragen verf gebruikt worden. Ook op radiatoren. Op zich is
  dit geen enkel probleem. Er zijn watergedragen metaalprimers en watergedragen verven welke prima op radiatoren kunnen worden toegepast. Voordeel van deze producten is dat ze niet vergelen. In tegenstelling tot bij traditionele oplosmiddelhoudende verven is het zaak de verwarming voor het schilderen uit te zetten. Dit om te voorkomen dat de verf niet goed vloeit. Afhankelijk van de vorm van de radiator een fijne schuimroller of kwast gebruiken. Voor plaatradiatoren rollen en bij rib- en sierradiatoren wordt geadviseerd een kwast te gebruiken. Voor een nog mooier resultaat wordt geadviseerd de radiatoren te spuiten (HVLP).

  radiator

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen