Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jan Maurits Schouten 1 jaar, 2 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #67712

  Patricia Alders
  Bijdrager

  Beste Vakschilders,
  In het 1e kwartaal volgend jaar wil ik mijn eigen bedrijf starten. Nu ben ik druk bezig met de voorbereidingen. In mijn zij-instroom opleiding zijn vaktechnische zaken goed aan bod gekomen en natuurlijk leer ik nu (het beste) van mijn werkgever. Echter… Hoe bereken je een klus? Zijn daar tools voor? Zo her en der ben ik namelijk al gevraagd om te komen schilderen… Maak maar een prijs… uhhhhh
  Uiteraard zijn andere tips voor het starten van de onderneming ook van harte welkom.

  Alvast bedankt voor uw reactie,
  Hartelijke schilders groet.

  Patricia
  Mevrouw de Schilder

  #67729

  Jan Maurits Schouten
  Sleutelbeheerder

  Dag patricia, schilderwerk berekenen… het wordt ‘calculeren’ genoemd. Als je daar op googelt kom je veel tegen. Deze mensen bieden een eendaagse cursus schilderwerk calculeren: https://www.casadata.nl/info/calculeren-schilderwerk. Dit bedrijf geeft ook kosteninformatie uit met voorbeeldberekeningen. Er zijn inderdaad ook veel tools voor, speciale software voor het berekenen van schilderwerk. Dan moet je wel over wat basiskennis beschikken. Doen ze daar op je opleiding helemaal niet aan?
  Succes!
  Jan Maurits Schouten (Schildersvak.nl)

  #67733

  Patricia Alders
  Bijdrager

  Beste Jan Maurits,

  Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Heel fijn dat ik weer iets wijzer ben. Bij ONDERHOUD.NL opleidingen kon ik geen cursus calculatie vinden. Nee, bij het zij-instroom traject zat niets over calculeren. Dat traject is een joint venture tussen UWV en Faberpersoneel.nl. Waarschijnlijk niet perse relevant omdat je eerst toch in dienst van Faber komt.

  Maar zeker dat ik die cursus ga doen!
  Hartelijk dank,
  Patricia

  #67734

  Jan Maurits Schouten
  Sleutelbeheerder

  juist. Een meer gedegen training biedt Savatis aan, in oktober start er één, van meerdere dagen. Ik weet niet of het binnen je budget valt:

  https://www.savantis.nl/trainingen-trainingsagenda/opmeten-en-calculeren-van-schilderwerk/

  voor een paar kengetallen kom ik na even googelen op deze basiskennis:
  https://www.schilder-weetjes.nl/wat-kost-een-schilder/

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen