Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Redactie 1 jaar, 2 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #63707

  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Vraag:
  Bij een grootschalige aanpak van woningen komen we zogenoemde binnenglasdeuren tegen, tussen de woonkamer en de hal. In deze deuren zit gewoon glas. Een bewoner is in het verleden door een glasdeur gevallen en had letsel. In dergelijke deuren hoort dan toch ook veiligheidsglas te zitten? Of zie ik dat verkeerd?

  Antwoord:
  Bij nieuwbouw is het verplicht in dergelijke deuren veiligheidsglas aan te brengen. Bij bestaande bouw kan het voor komen dat er nog enkel glas in zit. Geadviseerd wordt dit altijd te vervangen. Zeker bij huurwoningen. Als eigenaar ben je verantwoordelijk voor veilig wonen.

  Als er dan glasdeuren in de woning zitten en een bewoner krijgt letsel of erger, dan zal bij een gerechtelijke uitspraak gewezen worden op het feit dat de (professionele) verhuurder hoort te weten dat dit niet meer van deze tijd en onveilig is. De deuren vervangen door vlakke deuren of het glas vervangen is dan de juiste oplossing.

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen