Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Redactie 3 jaren, 11 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #52615

  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Vraag:
  Hoe behandel ik decoratieve plafondpanelen die gemaakt zijn van dun zwart staal met een laagje tin? Ik heb ze, voor zover mogelijk, geschuurd want er zijn patronen in het staal geperst. Daarna heb ik de panelen goed ontvet en vervolgens daarop drie soorten primer van verschillende merken geprobeerd, die er helaas allemaal weer zo af te krabben zijn. De primers hechten wel, maar blijven erg kwetsbaar. Poedercoaten wordt te duur. Heeft u een goed alternatief? De platen worden uiteindelijk afgewerkt met een verf op waterbasis.

  Antwoord:

  Een eenvoudige oplossing is het toepassen van kwartsverf. Deze watergedragen muurverf hecht op veel ondergronden zeer goed. Nadeel is de structuur van het fijne zand, maar wellicht is dat voor de plafondpanelen geen probleem. Voor de structuur een passende fijne of grove roller gebruiken.

  Eerst een proefvlak opzetten, is raadzaam. Een andere mogelijkheid is het toepassen van een watergedragen epoxy primer, geschikt wanneer hoge eisen worden gesteld. Deze primer is vervolgens af te werken met vele soorten watergedragen producten. Ook hierbij wordt geadviseerd eerst een proefvlak op te zetten.

  plafond

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen