Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #68409
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Vraag:

  Ik heb twee vragen. Een deel van de buitengevel van ons huis is bekleed met multiplex platen. Het huis is in 2004 opgeleverd en het advies was om deze platen om het jaar te (laten) lakken. Ondertussen is dat zeven keer gebeurd. Is er een maximum aan het aantal keren dat multiplex platen kunnen worden overschilderd met de voorgeschreven blanke (met een tikje kleur)lak?

  Antwoord:

  Wanneer multiplex panelen goed geventileerd zijn geplaatst, kunnen deze panelen vrijwel onbeperkt worden gelakt. Hier is geen (vuist)regel voor. Zijn de panelen niet goed geplaatst, dan kan zich blaarvorming voordoen en kunnen schades ontstaan. In dat geval is het beter om de panelen geventileerd te herplaatsen dan om de laklagen te verwijderen en opnieuw te lakken.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen