Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Redactie 1 jaar, 9 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #58029

  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Bij een kantoorgebouw moeten de grijze kunststof ramen en kozijnen, om esthetische redenen, door ons worden geschilderd in een lichte kleur, RAL 9010. De ramen en kozijnen zijn ongeveer 15 jaar oud. Hoe pakken we dit aan?

  Antwoord:
  Het beste is, ons inziens, toepassing van een tweecomponenten epoxyprimer als eerste laag. Wel is het van belang dat er eerst een goede voorbehandeling plaatsvindt. Eerst de ramen en kozijnen grondig schoonmaken met een neutraal reinigingsmiddel. Hierna goed schuren met een fijn schuurmateriaal, bijvoorbeeld Scotch Brite of gelijkwaardig. Er mogen beslist geen gladde plekken achterblijven.

  Het oppervlak hierna stofvrijmaken en met MEK (Methylethylketon) nareinigen. De kunststof lost hierbij iets op. Vervolgens de primer niet al te dik, maar wel redelijk dekkend aanbrengen. Hierna zo snel mogelijk afschilderen. Dus geen dagen wachten met overschilderen. Dit kan met een polyurethaan, alkyd of desgewenst een acrylaatverf. Vooraf een proefvlak maken is aan te bevelen.

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen