Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Redactie 4 jaren, 6 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #49618

  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Vraag:

  Ons schildersbedrijf is bezig met een renovatieproject. Bij een groot aantal te renoveren woningen doet zich bij de geschilderde koperen leidingen doorslag van corrosie, in de vorm van groene uitslag, voor. Deze leidingen worden niet in de muren gefreesd en blijven dus in het zicht. De bestaande verflagen laten vooral los op de koppelstukken. Graag uw advies.

  Antwoord:

  De oorzaak van verfschade bij koperen leidingen is vaak het langdurig nat blijven. Op leidingen die koud zijn, condenseert waterdamp. Continue belasting van vocht kan op kwetsbare plaatsen of onvoldoende beschermde plaatsen aanleiding geven tot corrosie. Oplossing: oude verflagen en niet intacte verflagen verwijderen. De ondergronden grondig schuren en vrij maken van corrosieproducten. Intacte lagen eveneens schuren. Het gehele oppervlak vrijmaken van stof en ongerechtigheden. Kale delen en kwetsbare delen behandelen met een water verdunbare epoxyhars hechtprimer (2K). Hierna alle leidingen afwerken met een watergedragen acrylaat of een watergedragen acrylaatpolyurethaan lak zijdeglans of hoogglans.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen