Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Redactie 5 jaren, 5 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #36362

  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Vraag:

  Ik heb, in verband met een lopende schilderklus, twee vragen over Pir isolatieplaten met een aluminium cachering. Kun je deze cachering overschilderen? En is er eventueel behang op aan te brengen?

   

  Antwoord:

  Het schilderen van dun aluminium cachering is niet gebruikelijk. De toepassing is normaal gesproken binnen. Hiervoor moet watergedragen verf worden gebruikt. Naar verwachting is het wel mogelijk om met een kwarts muurverf een goede hechting te krijgen. Dergelijke producten zijn ook verkrijgbaar met een zeer fijne korrelstructuur. We raden aan eerst een proefvlak op te zetten.

  Kwarts muurverven hechten over het algemeen uitstekend op zeer uiteenlopende ondergronden. Zelfs op glas is de hechting formidabel. De droge stof silicium is hiervoor verantwoordelijk. Het gaat bij hechting niet alleen om verankering (mechanische hechting), maar in werkelijkheid juist meer om fysische interactie en heel soms een chemische reactie. Maar vooral fysische interactie is en niet te onderschatten factor bij het hechten van verf op ondergronden. Bij de overweging om het plaatmateriaal te behangen, adviseren wij als grondlaag eerst een fijne kwarts muurverf aan te brengen.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen