Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak.nl, waar professionals in de schilders- en onderhoudsbranche over allerlei onderwerpen discussiëren die met het vak of de branche te maken hebben. Ook hier te vinden, de ‘Vraagbaak‘: verftechnische vragen die door een herkenbare expert worden beantwoord.

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  andre 5 jaren, 6 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #36344

  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Vraag: Voor een particuliere opdrachtgever moet ik een witte sectionale garagepoort in antraciet kleur schilderen. De poort is van aluminium. Welke aanpak raadt u aan en welke verf moet ik gebruiken?

   

  Antwoord:
  Eerst de ondergrond grondig reinigen en opruwen. Vervolgens een watergedragen acrylaat primer aanbrengen en hierna afwerken met een watergedragen acrylaat dispersieverf. Ook bij lichte corrosie kan dit systeem worden toegepast. Hierbij de corrosie eerst grondig weg borstelen en de ondergrond opzuiveren. Hierna tweemaal een primer aanbrengen en vervolgens afwerken.

  02I24288

   

  #36345

  Klaas de Wit
  Bijdrager

  Ondanks het gebruik van een goede primer blijft het feit om een perfecte hechting op aluminium altijd risicovol.
  Het ligt niet zo in het dagelijkse gebruik van de (huis)schilder maar als een object er zicht voor leent is een chemische voorbehandeling te overwegen met bijv. Deoxidine 624.
  Dit zure reinigingsmiddel ontvet en verwijderd niet al te zware oxidatie is met bostel, doek en spons aan te brengen. Hierbij wel de nodige persoonlijke voorzorgsmaatregelen treffen.

  #36346

  andre
  Bijdrager

  Sectionale garage poorten doe ik al ongeveer 10 jaar, eerst goed ontvetten, dan schuren met water en waterproofschuurpapier, nawassen en direct voor het behandelen met thinner of oplosser afwassen, dan spuiten met bijvoorbeeld sikkens redox pur finish gloss of satin.
  ( wel een smerig werk maar wel goed)

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

U moet inloggen om deel te nemen binnen het forum.

Direct inloggen