Zwarte schilder als marketeer • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Zwarte schilder als marketeer


Is zwart werken kwalijk? In de ogen der wet, jazeker! Moreel bekeken wordt het al moeilijker. Er zijn situaties denkbaar waar het voor alle partijen, inclusief de Staat, de beste oplossing kan zijn. Voor uw bedrijf kan het gratis reclame zijn

Veel reacties op onze poll van vorige week. Hoe denkt u over zwartwerken?
 
Maatregelen
Meer dan een kwart van de stemmers vindt zwartwerken iets dat niet moet kunnen. Kennelijk heeft men ook duidelijke afspraken gemaakt, en dreigen er maatregelen voor medewerkers die het desondanks doen.
 
Beleg
De rest, zo’n driekwart van de bezoekers van de poll vinden dat het wel moet kunnen, klussen vor geld in je eigen tijd.
Precies de helft van die voorstemmers vind het iets dat mag als het kán, de andere helft lijkt de poorten wagewijd open gezet te hebben: zwartwerken is volgens hen het beleg op de boterham van de schilder.
 
Haard
Nou hebben we het volgens mij dan niet over kaviaar, als we dat beleg bedoelen. Want als iets me verbaast als ik iemand wel eens een prijs hoor noemen voor een zwarte klus dan is het wel de laagte van zo’n bedrag, al is het dan handje-contantje.
Niet bepaald iets waar ik ’s avonds huis en haard voor zou willen achterlaten.
 
Vakwerk
Ook in onze eigen SchildersVakkrant, die vrijdag verschijnt, wijden we een artikel aan dit onderwerp. Een aspect dat daarin heel moeilijk was mee te nemen: in hoeverre zou van zwartwerk een marketingeffect uit kunnen gaan?
 
U weet zelf hoezeer uw bedrijf drijft op de mond-tot-mond-reclame. En u weet ook dat er klussen zijn die te klein zijn voor u, of bij opdrachtgevers die u niet kunnen betalen…
Wat is er dan eigenlijk mooier dan dat uw prima werknemers daar op professionele wijze een mooi stukje vakwerk afleveren?
 
Beloning
Wordt het later nog eens een grote klus, of neemt het inkomen van de opdrachtgevers toe, dan zullen ze aan uw medewerker denken en dus aan uw bedrijf. 
Alle reden dus om uw mensen te stimuleren om ook in hun eigen tijd kwaliteitswerk te leveren, enne… zou een beloningsegeling voor uw personeel voor het aanbrengen van witte klanten voor uw bedrijf een goed idee zijn? 


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Streep door SGA Vakdagen 2020

OnderhoudNL pleit voor ombouw- én omschoolfonds

Kabinet investeert extra in bouwen

Nog twee weken voor aanvragen SLIM-subsidie

Challenge: Saris completeert jury, Rembrandts kat moet tussen de lijntjes (video)


Naar archief >