Ze lijken niet meer groen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Ze lijken niet meer groen


Grappig. Schilders waar je het helemaal niet van verwacht die zich toeleggen op duurzaam schilderen. Het dringt door waar je het niet verwachten zou. Soms uit marketingoverwegingen. Bijna altijd vanwege echt vanuit het hart geven om het milieu.

Ja, hij zal de eerste zijn om het toe te geven: onze blogger, columnist, free-lance auteur en vlogger Richard Hoogstraten ziet er in ieder geval uit als iemand die je je voorstelt bij ‘groene schilder’. Ik was deze middag weer eens bij hem over de vloer voor het opnemen van een aantal schildersvlogs voor SchildersVAKTV. Vakschilder, die man. Nimeto-opgeleid en nooit gestopt met studeren. En dus zeer duurzaam als het even kan. En dus met die karakteristieke baard enzo. Maar geen fanaticus. Als een oliegebaseerd product iets kan dat een bioproduct niet kan, dan aarzelt hij niet om dat te gebruiken. Kwaliteit voorop. Maar dat is het eigenlijk meer: er zijn weinig, steeds minder, goede redenen om voor die aardolieproducten te kiezen.

En dat deelt hij dus met de onwaarschijnlijkste types. Schilders die niets zien in een behaarde kin of bovenlip. Schilders ook, die als ik ze tegenkom op social media, zich van een politiek nogal rechts vocabulaire bedienen. Of die in het echt mooie slijpwerk zitten en dat in kleding, bus, website en voorkomen ook in alle wuftheid uitdragen. Wat al die totaal verschillende mensen verbindt is dat ze schilder zijn, fanatiek vakman, en dat ze geen reden zien om een verf te kiezen die slecht is voor het milieu of de uitputting van de aarde, omdat het alternatief minstens net zo goed is. Grappig.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven


Naar archief >