Blog

In mijn vorige blog beschreef Albert Versluis zijn visie. Nu ben ik benieuwd wat uw drijfveren zijn. Wat uw visie is en de manier waarop u deze vormgeeft binnen uw bedrijf?

Mijn idee over visie.

Visie is mijns inziens per definitie iets wat groter is dan jezelf. Visie heeft te maken met wat je voor de maatschappij wilt betekenen. Voor uw kinderen en kleinkinderen. Mijn visie (motto) is: “Word je er blij van?”. Heel pragmatisch, maar in de essentie wel waar het om draait. Mijn doel is om harmonische functionele omgevingen te creëren waar mensen optimaal tot hun recht komen en zich prettig voelen. Ik wil graag mijn bijdrage leveren om de wereld een klein beetje mooier te maken.

Bijvoorbeeld.

Laatst werd ik gebeld door de directie van een school. Zij vertelde mij dat ze bij een andere school was geweest waar ik een ontwerp voor had gemaakt. Zij zei: “Ik vond het hier erg prettig en ik zag dat het klopt en dat wil ik ook.”. Daar word ik toch wel erg blij van. Dit geeft mij ook voldoening. Persoonlijk kan mijn dag niet meer stuk en krijg ik er energie van als mensen blij zijn met mijn ontwerp. En ook niet onbelangrijk, weer een nieuwe opdracht.

Drijfveren.

Als bedrijf is het belangrijk om je te realiseren wat je drijfveren zijn. Het onderstaande schema geeft daar een goed inzicht in. Ik heb dit niet zelf bedacht, maar wil het wel graag aan u voorleggen. Als ‘Wat geef ik de wereld’ vertaald wordt in uw visie dan krijg je ook vervulling en voldoening in je werk. Werk maakt u als bedrijf weer onafhankelijk en levert zijn beurt ook weer geld op.

RedenWerk

Geld.

Als je drijfveer geld verdienen is dan zal dit je weliswaar onafhankelijk maken, maar je minder vervulling als mens geven en je maatschappelijke waarde is discutabel. Niet dat geld niet belangrijk is. Als geld niet belangrijk is, maar je enkel onafhankelijk wilt zijn en vervulling beoogt dan heb je een hobby. Hobby’s kosten bovendien doorgaans geld in plaats van dat ze geld opleveren. Nu zullen sommigen van u wellicht denken: mijn werk is mijn hobby. Dit is volgens mij een denkfout. Ik vind mijn werk ook geweldig, maar het is geen hobby. Ik moet wel tijd en energie besteden aan mijn werk om hieruit een inkomen te genereren en dat hoeft niet bij een hobby.

De cirkel rond

De pikorde van het schema zou volgens mij 4-3-2-1 moeten zijn. Immers als je werk wordt gewaardeerd dan krijg je daar voldoening van. Het is de beste reclame die je kunt krijgen. Het werk wat hieruit voortvloeit maakt je onafhankelijk omdat het geld oplevert. Niemand leeft immers van de lucht en heeft een auto die op water rijdt, gratis is fictie.

Tot zover mijn idee over visie. Ik ben erg benieuw naar uw mening.

Over Marijke van Loon

Marijke van Loon is zelfstandig gevestigd kleur- en belevingsspecialist (www.marijkevanloon.nl  www.vanloonkleuradvies.nl) en aangelsoten bij de Stichting Kleurenvisie, voorheen de Nederlandse Vereniging van Kleurenstudie (NVVK) Zij adviseert particulieren, architecten, onderhouds- en schildersbedrijven, maar voornamelijk gemeenten, instellingen en corporaties op het gebied van kleurgebruik in het in- en exterieur. Van Loon ziet 'kleur als visueel geluid'. Zij geeft workshops in kleur, kleurpsychologie en beleving. Marijke geeft regelmatig lezingen over Kleur, mens en beleving.

Bekijk alle berichten van Marijke van Loon

1 reactie op “Wat is uw Visie?

 1. Hans Warmenhoven schreef:

  mooi pleidooi voor wat visie vermag en daardoor richting te geven aan het handelen en via blijheid in relatie tot inkomen wordt gebracht.
  wat als je je werk als je hobby beziet, geeft dit dan meer vreugde aan je inzet met voldoening en als kers op de taart bovendien ook nog eens inkomen?
  het paradigma een beetje verschuiven mag een iets andere invalshoek opleveren. zoiets als een probleem kantelen en via een andere deur een oplossend inzicht tevoorschijn toveren.

  werken voor alleen maar geld helpt op de korte termijn. op langer termijn komen er andere waarden om de hoek kijken.

  wens een ieder die dit leest een kleurrijk leven toe.
  niet nodig te zeggen dat Marijke erg veel van kleuren weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.