Ga naar hoofdinhoud

Video's bewerken? Makkelijker dan je denkt!


Video wordt (nog) steeds belangrijker in online marketing. Ook hier op Schildersvak.nl is dat met de nieuwe look duidelijk zichtbaar. En neem dan de diverse social media: op Facebook is het sinds enige tijd mogelijk om live video's vooraf in te plannen, wat ikzelf dan ook regelmatig doe. Maar ook LinkedIn is die functie aan het uitrollen, TikTok bestaat alleen maar uit filmpjes, Instagram wordt ook steeds meer video.

Dit wordt veroorzaakt door een aantal factoren die tegelijk hun opwachting maken. Met de steeds grotere bandbreedtes wereldwijd is het simpelweg mogelijk om video te gebruiken. En aangezien bewegend beeld sneller kijkers trekt dan stilstaand beeld, wordt het massaal ingezet de aandacht te trekken. Denk ter vergelijking maar eens aan cafés of restaurants waar de televisie aanstaat. Hoe je het ook probeert, je kunt je ogen er bijna niet vanaf houden.

Tegelijkertijd speelt er nog iets. Door de steeds snellere computers en steeds slimmere algoritmes, is het eenvoudiger dan ooit om zelf een redelijk lijkend filmpje te maken. Het bewerken van video’s gebeurt ‘in the cloud’ oftwel online. En op die manier kan er rekenkracht aan toegevoegd worden, die je eigen computer niet zo snel zal hebben. Video bewerken is namelijk een zware taak voor een computer.

Ik heb de volgende vijf platforms om video’s te bewerken gekozen om met elkaar te vergelijken:

Deze platforms hebben ieder een gratis modus om uit te proberen, maar wil je echt aan de slag, zul je moeten gaan betalen. Gratis is overigens vrijwel niets meer. En als het gratis is, reken dan maar dat er bijvoorbeeld een watermerk in je video’s zit. Dus wil je aan de slag met video’s, maak daar dan wat budget voor vrij. Reken op ergens tussen de € 10 en € 30 per maand bij maandelijks afrekenen. Neem je gelijk een jaarabonnement, ben je op jaarbasis vaak goedkoper uit. Bij Powtoon krijg je overigens overdreven veel korting. Een maandabonnement is hier $ 89 terwijl een jaarabonnement $ 19 per maand kost.

Persoonlijk kies ik tegenwoordig altijd voor maandabonnementen. Opzeggen kan dan iedere maand weer en over een jaar of twee jaar zou ik zomaar een ander platform kunnen hebben dat weer beter/makkelijker/sneller werkt. Dat is dus al een nadeel van Powtoon voor mij. Gebruiksvriendelijkheid, uitgebreide mogelijkheden en prijs heb ik op een rijtje gezet.

Meer weten? Ik ben nu bezig met het in elkaar zetten van de filmpjes en zal vanavond live via Facebook om 20:30 de uitslag delen. Die werk ik dan morgenochtend weer hier bij. Volgt u het nog?

Aanvullingen voor video’s bewerken? Of reacties? Het mag allemaal hieronder. Ik reageer altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nu te zien: voorselectie Nationale SchildersVakprijs

OnderhoudNL trekt fel van leer tegen vakbonden

Duurzame inzetbaarheid financieren met MDIEU-subsidie

Schilderstudenten trainen met virtuele verfspuit

Kenniskring Restauratieschilders beklimt Domtoren


Naar archief >