Verschillende 'Challenges' • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Verschillende ‘Challenges’


Sinds de Ice Bucket Challenge - een emmer ijswater over je hoofd gooien om vervolgens een donatie te doen aan Stichting ALS - worden sociale media overspoeld met allerhande challenges. De een nog onzinniger dan de ander. De schilder- en onderhoudbranche staat echter voor heel andere uitdagingen.

Berthold Tijhuis en enkele leerlingen van Schildersvakopleiding Hengelo testen de opzet van de Spray Paint & Masking Challenge

Orderportefeuille

Nadat iedereen was bekomen van de eerste schrik, kon schilderend Nederland tijdens coronalockdown door de bank genomen redelijk doorwerken. Leden van OnderhoudNL maken zich echter wel degelijk zorgen over de ontwikkeling van de omzet en de werkgelegenheid in de branche. Gemiddeld verwachten de bedrijven een omzetdaling van 6,2 procent voor heel 2020. Dat bleek in juli uit het online OnderhoudNL Ondernemerspanel. De omvang van de orderportefeuille was op dat moment nog gemiddeld 20 weken, maar dit beeld wordt enigszins vertekend door het naar voren halen van opdrachten. De voortdurende onzekerheid en algehele economische ontwikkeling zorgt ervoor dat veel bedrijven verwachten dat het komende laagseizoen een terugloop in de omzet en werkvoorraad zal laten zien. Alle hens aan dek om deze profetie niet te laten uitkomen. Vandaar dat OnderhoudNL onder tropische temperaturen de campagne ‘Zomer? Vooruit met die Winterschilder’ startte.

Nationale SchildersVakprijs

Een uitdaging van een heel andere orde is deelnemen aan de Nationale SchildersVakprijs. Een uiterst serieuze aangelegenheid waarbij vaktechnisch presteren in de praktijk langs de meetlat wordt gelegd. Wie trots op zijn werk is, kan tot en met 1 september nog een project insturen. Doe dat nu! Alle informatie vindt u hier.

Spray Paint & Masking Challenge

De makers van SchildersVAKTV zagen echter ruimte voor nog iets heel anders. De Spray Paint & Masking Challenge 2020. Een vrolijke wedstrijd vol onverwachte uitdagingen met verfspuitmachine, verf en tape. Nog nooit eerder gedaan, maar wellicht zetten we een trend en levert het straks leuk materiaal op om te delen op sociale media. Lol met een boodschap. En er valt wat te winnen: 1.000 euro. Voel je je aangesproken door deze challenge? Inschrijven voor 18 september!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


SchildersVakprijs in de startblokken voor hybride event

Duitsland: schilders tegen topvoetballer

Uitreiking SchildersVakprijs terugkijken

Winnaar SchildersVakprijs is bron van inspiratie

Dofine grijpt Nationale SchildersVakprijs 2020


Naar archief >