Verder kijken dan morgen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Verder kijken dan morgen


Drie partijen die ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, organiseren samen een middag voor de professionele schilder met de titel ‘Schilders van Morgen’.

De naam geeft al aan dat de blik vooruit is gericht. De doelgroep verjongt en businessmodellen veranderen, stelt een van de initiatiefnemers, Anker Stuy Verven uit Terwispel, de verffabrikant die inmiddels rechtstreeks online verf verkoopt aan de professionele schilder. Samen met twee andere Friese bedrijven – Probo (een printbedrijf uit Dokkum dat uitsluitend levert aan wederverkopers) en GlazzPro (een dochteronderneming van Steinfort Glas in Franeker) wordt op 11 oktober een uniek evenement neergezet. Bij Probo in Dokkum komen schilders, behangers, signmakers en fabrikanten samen om kennis te nemen van innovaties op het gebied van verf, glas en digitaal geprint behang. Het palet aan beschikbare materialen voor wandbekleding groeit immers en elk materiaal heeft door zijn unieke eigenschappen een andere functie en uitstraling. De initiatiefnemers zien de schilder als de specialist als het gaat om materiaalkeuze.

Glas, verf en behang. V.l.n.r.: Jelle Jan Wissmann (GlazzPro), Ramona Vlonk (Anker Stuy Verven) en Jordy de Jong (Probo).

Nieuwe technologieën bieden nieuwe kansen, ook voor de schilder. Maar hij moet ze wel herkennen en begrijpen wat zijn plek in die nieuwe waardeketen is. Dat betekent relaties met andere partijen aangaan, elkaar versterken.

Overmorgen

Dat hebben Festool en Tanos, die samen met bedrijfswagenspecialist bott, Systainer3 als mobiliteitsconcept voor de vakman hebben ontwikkeld, goed begrepen. Maar tijdens een event in Stuttgart, waar enkele interessante innovaties werden getoond, keken zij ook naar ‘overmorgen’. Zo gaat Festool in de nabije toekomst de SawStop-technologie integreren in al haar tafelcirkelzagen. Veiligheid voorop. Maar er wordt ook nagedacht hoe de vakman in de toekomst letterlijk kan worden ondersteund met een exoskelet, zodat het bewegingsapparaat minder wordt belast. En de Shaper Origin van Shaper Tools, die in 2020 op de Europese markt komt, is wereldwijd de eerste handgeleide CNC-machine. Ik ben benieuwd welke nieuwe toepassingen deze computergestuurde handfrees op locatie mogelijk maakt.


Nationale Schildersvakprijs 2020
De Shaper Origin van Shaper Tools, nu onderdeel van de TTS-Groep, is de eerste handgeleide CNC-machine ter wereld en wordt in 2020 in Europa op de markt gebracht.Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

SchildersVAKTV start wedstrijd voor schilders

Coating om nachtkijkers te bedriegen

Olie- en verfmaker met pensioen

Samenwerking Infinity Repair en Repair Care

Ondernemer centraal in Week van de RI&E


Naar archief >
.