Verbinden • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Verbinden


Het nieuwe beursseizoen staat voor de deur en start volgende week in onze branche met Bouw Compleet te Hardenberg. De jaarlijkse Schilder, Glas en Afbouw (SGA) Vakdagen in dezelfde Evenementenhal zijn na 15 jaar definitief van de agenda geschrapt en dat is wel even wennen.

Sinds 2004 was dit driedaagse event immers, samen met de SGA-zusterbeurs in Gorinchem, ‘the place to be’ voor schilderend Nederland. Na 2010, kwam, mede door de recessie, de klad in ‘Hardenberg’: het aantal exposanten en bezoekers daalde flink. Daarom besloot beursorganisator Easyfairs de stekker er dit jaar uit te trekken. De segmenten schilderen, glaszetten en afbouw integreren nu in Bouw Compleet en vullen hal 5 onder de noemer ‘Onderhoud & Afbouw’.

Een vakbeurs die voor altijd blijft bestaan, is geen vanzelfsprekendheid meer. Voorheen was het vrijwel de enige mogelijkheid voor de branche om de markt in haar geheel te aanschouwen. Je bezocht als schilder de beurs voor vakinformatie en gerichte aankopen en je stond er als exposant om te worden gezien in de markt, nieuwe contacten te leggen en handel te doen.

Geïnteresseerden hoeven tegenwoordig niet meer te wachten op de vakbeurs om zich van nieuwe product- en marktontwikkelingen op de hoogte te stellen. Naast dat ze dit in de vakbladen lezen, kunnen ze immers online volop product- en andere vakinformatie krijgen en tot aankopen overgaan. Dat is wellicht gelijk ook de reden waarom de bezoekersaantallen van veel beurzen teruglopen.

De rol van beurzen verschuift van verkopen naar verbinden. De persoonlijke ontmoeting komt vooral centraal te staan, samen met het uitbouwen van bestaande relaties.

Easyfairs speelt daar bij Bouw Compleet op in door voor het eerst een vrijdagmiddagborrel met livemuziek op de beursvloer te organiseren. Vakinfo, entertainment en netwerken komen samen. Benieuwd of deze nieuwe koers bij de bezoekers aanslaat. Ik ga er een kijkje nemen.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schilder Ad gaat met pensioen (en toch ook niet)

AkzoNobel pronkt met watergedragen metaallak

‘Houd uitzendkrachten waar mogelijk in dienst’

OnderhoudNL-webinar ‘Scholenonderhoud juist nu’

SchildersVAKTV: Vide streeploos schilderen en superrealisme


Naar archief >