In kort bestek

Of u de komende weken meedoet aan de bouwvak of stug blijft doorwerken, ik hoop dat u voor één ding tijd heeft of maakt: een project insturen voor de Nationale SchildersVakprijs 2017. Tijdgebrek of het weer kunnen geen excuus zijn.

Bijna de helft van de bedrijven is tegenwoordig bereikbaar in de bouwvak en werkt door, blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. Met name aannemersbedrijven sluiten nog collectief de poorten, afbouwers (schilders, stukadoors en tegelzetters) en klusbedrijven laten een meer gemêleerd beeld zien.

Keiharde deadline

Dit kan twee dingen betekenen voor een ondernemer in de schilder- en onderhoudsbranche die dit jaar een onwijs mooi schilderproject onder handen heeft (gehad). Of u bent nu nog aan het werk of u geniet van een welverdiende vakantie, al dan niet met familie of vrienden.

Maar in beide gevallen wil ik u wijzen op één keiharde deadline: 1 september 2017! Dan sluit namelijk de inschrijving voor projecten die kunnen meedingen naar de Nationale SchildersVakprijs 2017.

Tijdgebrek

Nu weet ik wel dat uit een ander onderzoek, uitgevoerd door De Amersfoortse, blijkt dat  tijdgebrek de grootste zorg is van een ondernemer. Te weinig tijd voor innovatie, te weinig tijd voor klanten, te weinig aandacht voor de strategie, het vinden van een balans tussen werk en privé en aandacht voor een gezonde leefstijl.

Nu wil ik, mocht u toevallig ergens langs de rand van een zwembad liggen, natuurlijk niet de balans tussen werk en privé de verkeerde kant laten opslaan. Maar juist in zo’n ontspannen toestand kunt u wellicht even goed nadenken over welk project u bij thuiskomst direct gaat aanmelden.

Kennis en kunde

En als u toch gewoon aan het werk bent de komende weken, bedenk dan dat inzenden voor de Nationale SchildersVakprijs eigenlijk hoort bij het ondernemen en kan bijdragen aan eigen bedrijfsstrategie. Kennis en kunde  tonen aan (potentiële) klanten is geen verspilde moeite, blijkt uit dit filmpje met eerdere winnaars. Content marketing van de bovenste plank voor uw bedrijf!

Overigens zijn twee belangrijke redenen voor veel klus- en schildersbedrijven om door te werken tijdens de bouwvak: de huidige 24-uurs economie vraagt meer flexibiliteit en midden in de zomer zijn juist de goede weken qua weer om te kunnen doorwerken.

Van de nood een deugd maken

Het kan verkeren – en ik hoop van harte dat die buien net aan uw neus voorbij gaan – maar terwijl ik dit schrijf, komt bij mij de regen met bakken uit de hemel. Niks aan en je hele planning ligt direct weer overhoop. Daarbij maakt het niet uit of je nu aan het werk bent of vakantie viert in eigen land.

Maak daarom van de nood een deugd en stuur vandaag of morgen uw project in voor de Nationale SchildersVakprijs. Wedden dat dit een goed gevoel geeft!

Over Wouter Mooij

Wouter Mooij (1963) heeft nog steeds een zwak voor de agrarische sector, waar zijn roots liggen. Via de landbouwjournalistiek is hij in de wereld van het maken van vakbladen gerold. Tegenwoordig hoofdredacteur van Eisma’s Schildersblad en Sign+ Magazine, vakblad voor signmakers (visuele communicatie).

Bekijk alle berichten van Wouter Mooij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *