Blog

Ja, het is weer tijd om 2015 door de belastingmolen te halen en de boel helemaal kloppend te maken. Een puntje van aandacht is de btw-aangifte over 2015. Is daar iets mis gegaan, dan is het nu de tijd om het te repareren.

Zowel als u te veel als wanneer u te weinig btw hebt opgegeven, kan dat tot problemen met de Belastingdienst leiden. U dient dit zelf recht te trekken zodra de ‘vergissing’ de ene of de andere kant op meer dan 1000 euro is.

Dat kan door een zogenaamde suppletie-aangifte omzetbelasting te doen. Dat is een extra aangifte, die u op het beveiligde domein van de fiscus kunt invullen.

Als u minder 1000 euro hoeft bij te betalen dan mag u dat ook gewoon verrekenen in de eerstvolgende aangifte, die over het eerste kwartaal van 2016.

meer info: zzp-boekhouder

Over Peter Brink

Peter Brink is financieel deskundige. In die hoedanigheid schrijft hij voor uiteenlopende landelijke bladen. Daarnaast heeft hij een eigen boekhoudkantoor, gericht op zzp'ers, www.zzp-boekhouder.nl. In zijn blogs veel praktische financiële tips voor de zzp'er.

Bekijk alle berichten van Peter Brink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.