Blog

sigma nova traplak

Wie deze website  de laatste tijd heeft bezocht kan het niet ontgaan zijn dat Sigma weer een noviteit aan zijn palmares heeft toegevoegd: de S2U Nova Traplak. Een bekend probleem is hiermee getackeld en dat zijn die gladde traptreden die veel papa’s en mama’s – maar ook opa’s en oma’s – soms hartverzakkingen bezorgen.

De drie jarige Boaz (ik-ben-al-bijna-vier!) poseert als volleerd model op de onderste treden van de twee trappen die nu kindvriendelijk geschilderd zijn. Op verzoek liever onherkenbaar en dat is natuurlijk geen enkel probleem want het Sigma verfblik speelt vandaag de hoofdrol.

Binnenshuis spelen kinderen het liefst op sokken en dat is weer niet handig met gladde traptreden. Je kunt er natuurlijk ook halve maantjes op plakken en dat helpt zeker tegen de slijtage maar mooi zijn ze meestal niet en soms zijn ze ronduit onhandig.

Struikelmoment

Bij vrijwel alle trappen is de optrede 17 centimeter. Dit is de hoogte tussen de traptreden en die is zo universeel dat elke afwijking voor een struikelmoment zorgt. En halve maantjes zijn zo’n afwijking. Bij wat dikkere is dat meestal de eerste trede als je naar boven gaat en andersom de bovenste trede naar beneden. Alleen in je eigen huis wen je er aan.

De papa en mama van Boaz willen geen halve maantjes maar ook niet dat hij in een onbewaakt moment naar beneden stuitert en dat heeft Sigma weer goed aangevoeld.

De S2U Nova Traplak geeft een stroef oppervlak die je het best alleen voor de traptreden kunt gebruiken. Een trapleuning moet tenslotte wel glad zijn.

Opvallend en heel prettig is dat die stroeve traptreden toch heel goed reinigbaar zijn met doodgewone huishoudmiddelen.

En daarmee is mama blij, Boaz blij en de schilder blij.

 

Over Bas Burema

Bas Burema (1957) is al veertig jaar schilder. Precies dit jaar heeft hij 25 jaar zijn eigen bedrijf. Burema is bewust OZP'er: Ondernemer-Zonder-Problemen. Hij volgde Mavo, Havo en Pedagogische Academie en haalde zijn schilderspapieren tussen de bedrijven door. Bas Burema schrijft in zijn blog over zaken waar de schilder van dag tot dag mee te maken heeft.

Bekijk alle berichten van Bas Burema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.