Altijd schilderwerk vinden als schilder zijnde • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Altijd schilderwerk vinden als schilder zijnde


Als schilder zijnde is het niet altijd makkelijk om continu van werk voorzien te zijn. Veel concurrentie en ook de tijd van het jaar speelt hierin een grote rol. Toch zijn er veel mogelijkheden als het om schilderwerk vinden gaat. Vandaag de dag is natuurlijk internet dé plek om te beginnen met zoeken naar klanten.

 

Om te beginnen is het natuurlijk een pré om een bedrijfswebsite te hebben van je schildersbedrijf. Daarnaast is adverteren op internet ook heel populair. Adverteren op Marktplaats, Facebook en de lokale (digitale-)krant is vaak waar een schilder zich als eerst op richt. Slim? Ja en nee.. Voor de korte termijn is adverteren natuurlijk een uitkomst, voor de lange termijn niet. Je betaalt immers behoorlijke bedragen om online reclame te maken, vooral als je een websitevermelding wilt plaatsen. Logisch, want een professionele website of webpagina kan al een groot vertrouwen geven aan de bezoeker. Er zijn natuurlijk genoeg amateurs actief en als klant zijnde ben je natuurlijk op zoek naar een stukje kwaliteit en service, daar betaal je immers voor..
Jezelf op internet op de juiste manier etaleren is dus van belang als je een echte klantenkring en reputatie op wilt bouwen. Want ook mond-tot-mond reclame gaat steeds vaker via het internet, denk hierbij aan Facebook Messenger en Whatsapp. Een schilder online natrekken op referenties gebeurt dus ook steeds vaker. Als potentiële klanten jou als schilder online opzoeken, wil je dus goed gevonden worden!

Naast het hebben van een eigen website is het van belang om ook sociale media accounts te maken zoals een Facebook-pagina en Twitter account. Zodra je die hebt kun je je ook aanmelden bij Google mijn bedrijf en kun je jouw bedrijf inschrijven bij online bedrijfsgidsen. Doe dit met mate en niet met tientallen per dag tegelijk anders ziet Google dit als spam, gewoon met mate enkele per dag en je zult zien dat je na enkele maanden steeds beter gevonden word op het internet!

Optimaliseer je website

Het hebben van een website is belangrijk maar wist je dat het nóg belangrijker is om je website aan de richtlijnen van Google te laten voldoen?! Indien je dit niet doet zul je namelijk niet of nauwelijks gevonden worden op de zoekwoorden die jij zou willen.. Ik raad je aan om een WordPress website te starten met de Yoast plugin, deze combinatie is voor beginners een makkelijke manier om te starten. Google staat vol informatie dus je hoeft niet bang te zijn dat je vast komt te zitten.. Zorg dat je lange teksten schrijft met daarin de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden als rode draad. Meer tekst is altijd beter en laat je sturen door de plugin van Yoast die exact aangeeft wat je kunt verbeteren!

Promoot je als schilder d.m.v bloggen

Zodra je website naar tevredenheid is geoptimaliseerd zul je teksten moeten gaan plaatsen op internet. Teksten over jou bedrijf, je werkzaamheden en andere schilder/verf gerelateerde onderwerpen. Schrijf leuke verhalen en zet hier foto’s tussen, probeer altijd 300 woorden of meer te schrijven, ook hier geld hoe meer hoe beter! Heb een verhaal klaar? Zoek dan een website of blog op waar je je verhaal (ofwel gastblog) kunt plaatsen. Kun je er geen vinden? Maak er zelf 1 gratis op bijvoorbeeld WordPress.com Of tumblr.com. Het mooiste is als je jou verhaal op een website kunt plaatsen die gaat over schilderen of het zelfde onderwerp als het verhaal. Belangrijk is dat je je bedrijfsnaam en bedrijfsgegevens benoemd in je teksten en dat je natuurlijk een linkje plaatst naar je website (link bovenaan in de tekst). Vooral dit laatste is het geheim van de smid! Wanneer je dit dagelijks/wekelijks doet zul je zien dat je na een paar maanden boven je concurrenten verschijnt in de zoekmachine! Om te beginnen nodig ik je uit om een gratis gastblog te schrijven op het Schilderpret forum :

https://schilderpret.nl/community/gastblog-plaatsen/
Ik snap na deze grote hoeveelheid informatie dat je misschien niet alles begrijpt of dat je vragen hebt. Geen probleem, ik help je graag op weg! Als je een vraag hebt kun je deze stellen op mijn forum welke tevens met bovenstaande link te bezoeken is. Ben je opzoek naar een hulpje? Ik geef je graag een goed adres..

Succes!

Mvg

Piet


Deel via:

2 reacties

  • Ik werk al jaren voor mijn eigen,heb nooit een website gehad,bus niet beletterd ,eigenlijk nooit aan reclame gedaan en het werk,zomer winter maakt niet uit ,zit al vol tot okt nov 2018,geen een dag thuis gezeten.belangrijkst is afspraken nakomen en de klant centraal stellen.

  • Dankjewel voor dit artikel over het vinden van werk als schilder. Ik heb het idee dat veel mensen hun vindbaarheid op het internet inderdaad niet serieus genoeg nemen. Een goed logo en een foutloze tekst zorgen er als snel voor dat men je werk serieuzer neemt. Met een professioneel uitziende website kun je ook een beetje meer geld vragen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verf zorgt voor behoud spoorbrug Cardiff

Rechter buigt zich over chroom-6-zaak Tilburg

Aanvraagperiode voor SLIM-regeling gestart

AkzoNobel kleurt nieuwe Mediamuseum

OnderhoudNL: energiesubsidie VvE’s komt terug


Naar archief >